Retourneren en omruilen

Hoewel wij onze producten selecteren op kwaliteit, de lampen uitvoerig testen en uw bestelling zorgvuldig verpakken kan het voorkomen dat u een verkeerd product of een defecte lamp ontvangt. In dit geval kunt u uw bestelling binnen de zichttermijn retourneren. Als een lamp het binnen de garantietermijn van twee jaar begeeft kunt u deze alsnog omruilen voor een nieuwe. Op deze pagina vindt u meer informatie over de retourvoorwaarden en de stappen om (een deel van) uw bestelling retour te sturen.

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren. Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier.

Stappen retourneren:


1.  Neem contact op met de klantenservice via het contactformulier.
2.  Download het retourformulier en voeg deze bij het te retourneren pakket.
3. 

Stuur het pakket en retourformulier naar onze postbus:

Ledlampenfabriek.nl
Afdeling retouren

KIEFT 10

1834ED

SINT PANCRAS

4.  U ontvangt een bericht als uw retourpakket is aangekomen. Van ontvangst tot verwerking van de retour houden we u via e-mail op de hoogte.
5. 

Indien u heeft gekozen voor een vervangend product ontvangt u automatisch een bericht met de Track & Trace code zodra de nieuwe producten verstuurd zijn.

Indien u heeft gekozen voor restitutie van uw aankoopbedrag ontvangt u het aankoopbedrag , m.u.v. de initiele verzendkosten, binnen 5 werkdagen op uw bankrekening.

 


Retourvoorwaarden


14 dagen zichttermijn

Volgens de wet 'koop op afstand' heeft u altijd 14 werkdagen om (een deel van) uw bestelling te retourneren zonder opgave van reden. De zichttermijn gaat in op het moment dat u uw bestelling in ontvangst neemt. U heeft recht op vervangende producten of restitutie van uw aankoopbedrag. Ledlampenfabriek.nl houdt zich aan deze termijn en voorwaarden. Daarnaast moeten de producten in de originele verpakking zitten en onbeschadigd zijn.

Alle voorwaarden voor het retourneren binnen de zichttermijn vindt u hier.

> Bij een fout van Ledlampenfabriek.nl krijgt u gemaakte verzendkosten terug.

> Bij alle overige retourzendingen zijn de verzendkosten voor eigen rekening.

2 jaar garantie garantietermijn

Op al onze producten krijgt u twee jaar garantie. Binnen de garantietermijn heeft u het recht om een defect product om te ruilen voor een nieuwe. De garantie vervalt bij onoordeelkundig gebruik of door externe factoren zoals blikseminslag. 

Alle voorwaarden om een product te retourneren binnen de garantietermijn vind u hier. 

Veelgestelde vragen

 • Hoe snel wordt het geld op mijn rekening gestort?

  Na goedkeuring van uw retour wordt het bedrag binnen 5 werkdagen overgemaakt naar uw rekening.
 • Wat gebeurt als ik de lamp wil ruilen voor een nieuwe maar dit product is niet meer leverbaar?

  Normaliter houden we altijd een paar stuks op voorraad, ook als het product uit het assortiment gaat. Mocht het toch voorkomen dan kunt u het artikel ruilen voor een vergelijkbaar (qua prijs) artikel naar wens.
 • Wat gebeurt er als mijn retour wordt afgekeurd?

  Bij afkeuring van uw retour ontvangt u een bericht met de reden hiervoor. Het pakket kunt u door ons terug laten sturen op kosten van klant.
 • Moet ik vooraf een reden voor mijn retour aangeven?

  Binnen de zichttermijn kunt u zonder opgaaf van reden (een deel van) uw bestelling retourneren. Binnen de garantietermijn kunt u hierover het best vooraf contact opnemen.
 • Hoe weten jullie of ik mijn geld terug wil of wil ruilen?

  Dit kunt u aangeven op het retourformulier.
 • Waar moet ik de retourzending naar toe sturen.

  Retourzendingen kunt u adresseren aan onze postbus. Stuur de retourzending niet terug naar ons vestigingsadres of het adres dat op het originele pakket vermeld staat.
 • Moet ik de verzendkosten betalen als ik iets retourneer?  

  Bij een fout van Ledlampenfabriek.nl krijgt u de gemaakte onkosten altijd terug. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het verkeerd adviseren of leveren van producten. Bij alle overige gevallen zijn de kosten van een retourzending voor uw eigen rekening.
 • Hoe kan ik voorkomen dat mijn retour wordt afgekeurd?

  Zorg er voor dat uw retour altijd volgens de bovenstaande stappen is wordt aangemeld. Het is belangrijk dat uw bestelling zich nog binnen de zicht- of garantietermijn valt. Daarnaast worden alleen retouren met een volledig, naar waarheid, ingevuld retourformulier in behandeling genomen.