Trafo

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren

Led trafo in alle maten en wattages voor al uw led lampen!

Een gevarieerd aanbod aan led transformatoren waardoor u altijd een geschikte led trafo voor uw lampen vind. Een transformator wordt gebruikt om 12V of 24V verlichting aan te sluiten op 230V stroom, de led trafo zelf verbruikt nauwelijks stroom. Een trafo wordt ook wel een transformator, driver of voeding genoemd, deze artikelen zijn praktisch hetzelfde.

Conventionele halogeentransformatoren hebben vaak een minimaal wattage waar een aantal led lampjes net onder kan komen.Hierdoor werken led lampen vaak minder goed met deze traditionele transformatoren.

Het kan dan voorkomen dat de led lampjes gaan knipperen.Let ook goed op de afmetingen van de transformator. Deze moet vaak weggewerkt worden in een plafond of achter een wand bijvoorbeeld zodat deze niet zichtbaar is.

Dimbare led transformator?

Enkele transformatoren zijn ook dimbaar, dit staat dan expliciet bij de specificaties vermeld. Een dimbare transformator wordt vaak gebruikt bij een MR16 spot bijvoorbeeld. Naast een dimbare transformator heeft dan een reguliere 230V dimmer nodig.

Hoe moet u een led transformator aansluiten?

Een transformator wordt altijd tussen de lampen en stroomvoorziening aangesloten. Gebruikt u een dimbare transformator met een 230V dimmer? Sluit de dimmer dan voor de transformator en lampen aan. Bevestig de stroomdraden aan elkaar en u bent klaar. Naast een trafo kunt u ook gebruik maken van een adapter om uw led verlichting direct op het stopcontact aan te sluiten.

Vragen of andere wensen?

Komt u er niet uit met de installatie van uw led verlichting of kunt u geen geschikte transformator vinden? Vraag het dan even aan onze klantenservice! Onze led experts staan elke werkdag klaar om al uw vragen over led verlichting te beantwoorden.