opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

12V led lampen en spots!

Hier vindt u een ruim assortiment led lampen die werken op 12V stroom. U vindt  hier spots met diverse fittingen zoals G4, MR16 en MR11 bijvoorbeeld, voor elke toepassing vindt u hier een geschikte spot. Net als de meeste led lampen verbruiken deze 12V spotjes weinig stroom en ook de levensduur is een stuk langer dan uw traditionele verlichting. Naast een ruime keus aan 12V spots vindt u hier ook de juiste accessoires om uw lampen aan te sluiten en te dimmen!

Ons ruime assortiment laagspanning verlichting bestaat uit:

G4 / MR11 spots

Lampjes met een G(U)4 fitting vindt u vaak in caravans en campers. Bij deze fitting zit er 4 mm ruimte tussen de pinnen.

MR16 spots

De MR16 spot wordt veel gebruikt in inbouwarmaturen en op plekken waar de luchtvochtigheid wat hoger is. 


Led strips    

Led strips zijn altijd 12V, hierbij heeft u ook een trafo nodig.


Transformator    

Een trafo wordt gebruikt om 12V verlichting op 230V stroom aan te sluiten.

Stabilisator

Een stabilisator wordt gebruikt als 12V lampen op een accu aangesloten worden. De stabilisator beschermt de lamp tegen piekspanning.


12V dimmers    

Er zijn ook speciale 12V led dimmers voor deze verlichting, meestal wordt er echter een dimbare trafo en 230V dimmer gebruikt. 

De voordelen van laagspanning verlichting

Net als de meeste led verlichting kunnen deze 12V led spots voor een flinke stroombesparing zorgen. Als u de lampen op een accu aangesloten heeft dan gaat u accu ook nog eens langer mee door het lage stroomverbruik. Naast het lage energieverbruik biedt deze verlichting nog meer voordelen zoals een lange levensduur, gemiddeld gaan deze lampjes 10 keer langer mee dan uw traditionele verlichting. Een investering in led verlichting daardoor altijd rendabel!

De toepassingen van 12V led verlichting

12V lampen komt u voornamelijk tegen op plekken waar de luchtvochtigheid hoger kan zijn, deze laagspanning verlichting is namelijk beter bestand tegen kortsluiting door vocht. In woningen vindt u bijvoorbeeld MR16 spots in slaapkamers en badkamers bijvoorbeeld. Daarnaast vindt u de G4 en MR11 spot is caravans, campers en boten bijvoorbeeld. 

12V led lampen dimmen?

Het dimmen van laagspanning verlichting is vaak iets lastiger dan gebruikelijk, hierbij heeft u namelijk een dimbare led transformator en een 230V led dimmer nodig. Wilt u meer weten over het dimmen van 12V led verlichting? Enkele spots zijn ook dimbaar met een bijpassende 12V led dimmer. Dan kunt u ook onze informatie pagina doornemen. Neem voor de zekerheid even contact op met onze klantenservice om te kijken of de door u gekozen combinatie mogelijk is.

Vragen over laagspanning verlichting?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen of twijfels over het gebruik van 12V led verlichting? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Ook als u het gewenste product niet kunt vinden kunnen we altijd voor u op zoek gaan!