opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

10 tips voor het vervangen van uw lampen

U bent waarschijnlijk van plan om uw lampen te vervangen door led als u op deze pagina komt. Het vervangen van een lamp is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn een paar belangrijkste dingen waar u op moeten letten. Eerst is het van belang dat u de juiste vervanger kiest. Vervolgens kunt u de lamp vervangen. Op deze pagina vindt u tien tips voor het kiezen van de juiste vervanger en het vervangen van de lamp zelf. led lamp vervangen

 

De juiste vervanger kiezen

Het kiezen van de juiste vervanger is aan een paar belangrijke stappen gebonden. veel mensen willen namelijk wel een lamp die precies aan hun wensen voldoet en lijkt op de traditionele verlichting.

 

Tip 1: Vergelijk de kosten

Het vervangen van de lamp is natuurlijk altijd energiebesparend. Maar gebruikt u de lampen wel vaak genoeg. Vergelijk de aanschafprijs met de besparing die u zult bereiken met de overstap om te kijken of het vervangen van de lampen geld oplevert. 

 

Tip 2: Kies de juiste fitting

Let goed op het type fitting. Deze moet gelijk zijn aan de huidige lamp. Lees hier alles over fittingen.

 

Tip 3: Let op de levensduur

Let op de levensduur van de nieuwe led lamp. Ook bij het berekenen van de kosten. Hoe snel heeft u de investering er uit en hoe lang gaat de led lamp dan nog mee? Hier leest u meer over de levensduur van led lampen.

 

Tip 4: Let op de lichtkleur

De lichtkleur is één van de belangrijkste aspecten voor veel mensen. In de ene ruimte heb je een koele kleur nodig om te werken en in de andere ruimte een sfeervolle warme kleur. Lees ook eens de pagina over kleurtemperaturen.

 

Tip 5: Let op de afmetingen

De afmetingen van led lampen zijn meestal gelijk maar kunnen verschillen. Let er daarom goed op dat de nieuwe lamp wel in uw huidige armatuur past.

 

Tip 6: Kies het juiste vermogen (lichtopbrengst)

Let goed op het vermogen en de lichtopbrengst van de huidige lamp. Een led lamp verbruikt gemiddeld tien keer zo weinig vermogen. Een 5W led lamp is dus gelijk aan een 50W halogeenlamp in de meeste gevallen. U kunt echter beter letten op het aantal lumen. hiermee wordt de werkelijke lichtopbrengst aangegeven.

 

De lamp vervangen

Nadat u de juiste vervanger heeft gekozen is het tijd om de lamp te vervangen. Er zijn een paar belangrijke stappen bij het vervangen van een normale lamp. Bekijk ook eens het filmpje hieronder van een dame die uitlegt hoe je een lamp vervangt.

 

Tip 7: schakel de stroom uit

Voordat u de lampen gaat verwijderen en vervangen is het belangrijk dat u de stroom uitschakelt. Hierdoor bent u er zeker van dat u geen stroomschok krijgt bij het vervangen. 

 

Tip 8: Laat de lampen afkoelen.

Laat de lampen even uit (10-15 minuten) om af te koelen. Hierdoor brand u uw vingers niet bij het vervangen.

 

Tip 9: Verwijder de huidige lamp

Draai de huidige lamp voorzichtig los. Let op.gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen kunt u beter niet met de blote hand beet pakken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld keukenpapier.

 

Tip 10: Draai de nieuwe lamp er in

Draai de nieuwe lamp er in en draai het even stevig aan. Een led lamp kunt u gewoon met het blote hand vasthouden. Als de lamp goed vast zit kunt u de stroom weer aan zetten. Klaar is kees!

 

Filmpje:

Bekijk ook eens dit leuke filmpje van een dame die uitlegt hoe je een lamp vervangt.