opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Hoeveel vermogen heb ik nodig?

Veel mensen die overstappen op led verlichting hebben vragen of twijfels over het vermogen van de lampen. Hoeveel vermogen heb je nou nodig om de traditionele lamp te vervangen? En waar moet je nog meer op letten om de juiste lamp te kiezen? We hopen je via deze pagina verder op weg te helpen om de juiste led lamp met voldoende vermogen te vinden.

 

Verschillen in type leds

De lichtopbrengst van een lamp is ook sterk afhankelijk van het type leds dat wordt gebruikt. De low power leds die eerst op de markt kwamen waren erg zuinig maar er kwam vaak weinig licht vanaf. De laatste jaren zijn er echter SMD en COB leds bijgekomen. Dit zijn erg krachtige leds waardoor de lampen nog effectiever werden.

 

Let dus goed op het type leds als u led lampen gaat kopen. De low power leds zijn dus een stuk minder effectief dan de high power, SMD of COB leds! De meeste bekende merken zoals Philips en Osram maken dan ook veelvuldig gebruik van de hoge kwaliteit COB leds. Lees ook eens onze pagina over de verschillende type leds.

 

Algemene tips om het vermogen te vergelijken

Over het algemeen is een led lamp tien keer zo zuinig als een traditionele lamp. Een 50W halogeenspot kunt u dus vervangen door een 5W led spot. Dit gaat echter lang niet altijd op. Om de lichtopbrengst van twee lampen te vergelijken kunt u echter beter letten op het aantal lumen. Dit is de echte graadmeter voor de lichtopbrengst. Bij elke lamp staat het aantal lumen onder de specificaties.

 

Let minder op het vermogen, meer op het aantal lumen!

Het wattage zegt iets over het vermogen van de lamp maar nog niet over de lichtopbrengst die er geproduceerd wordt. We adviseren u daarom om goed te letten op het aantal lumen van de lamp. Dit is de echte graadmeter van de lichtopbrengst. Vaak is deze informatie niet aanwezig bij oude lampen en spots waardoor er niet anders op zit om op het vermogen af te gaan.

 

Een 50W halogeenspot kent doorgaans een lichtopbrengst van 400 lumen. De led spot moet hier dus ook in de buurt komen als u de ongeveer dezelfde lichtopbrengst wilt behalen.
 

vermogen led lampen