opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

De Energie Investeringsaftrek (EIA) voor led verlichting.

Als u een bedrijf heeft en wilt overstappen op energiezuinige verlichting dan is dit het juiste moment! De Nederlandse overheid wil de aanschaf van duurzame bedrijfsmiddelen stimuleren en led verlichting is één van die middelen.

Via de EIA regeling maken bedrijven die investeren in duurzame middelen kans op een behoorlijk fiscaal voordeel. 41,5% van de totale investering kan worden afgetrokken van de belastbare winst. Hierdoor hoeft u dus minder belasting te betalen!

Waar kan ik subsidie op krijgen?

Om te weten of u subsidie krijgt op de investering kunt u de energielijst downloaden op de site van de belastingdienst. Hier staan ongeveer 160 middelen in die vallen onder de duurzame bedrijfsmiddelen waar u subsidie voor krijgt.

Let er dat dat de EIA regeling elk jaar wordt aangepast. Het kan dus veranderen volgend jaar. In 2014 is het budget van de overheid 111 miljoen euro om bedrijven helpen over te stappen op duurzame middelen. Dit budget kan opraken dus wees er snel bij!

energie investeringsaftrek energielijst

Download hier de volledige Energielijst 2014


 

Wie komt in aanmerking voor de EIA?

Er zijn een aantal voorwaarden waar de investering en uw bedrijf aan moet voldoen om de winst af te trekken voor belasting, u kunt gebruik maken van de regeling als:

- Uw bedrijf is gevestigd in Nederland en belastingplichtig.

- De investering is minimaal 2500 euro.

- De vereiste vergunning voor de aanpassingen zijn aanwezig.

- Het bedrijfsmiddel komt voor op de Energielijst.

- Het bedrijfsmiddel is nog niet gangbaar in Nederland.

- U maakt niet tegelijk gebruik van andere subsidies.


 

De Energie Investeringsaftrek aanvragen.

Het proces om de EIA aan te vragen moet wel op tijd gestart worden. Binnen 3 maanden nadat u de investering heeft gedaan moet het schriftelijk gemeld worden bij de belastingdienst. U kunt de investering melden op RVO.nl. U ontvangt vervolgens een bevestiging. De belastingdienst gaat zich daarna beraden over uw investering.

Meer informatie vindt u op: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia 

energie investeringsaftrek