opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

(RGB) led strips aansluiten en dimmen / bedienen

Het aansluiten van een led strip roept vaak veel vragen op. Hoewel het op het eerste oog complex lijkt valt dat best mee. Aan de hand van de handleidingen en informatie op deze pagina helpen u op weg om zelf uw led strip aan te sluiten. Voor het aansluiten van de RGB en waterdichte led strips vindt u hieronder PDF handleidingen die u kunt downloaden.
 

   pdf handleiding  

Nederlandse handleiding voor de installatie van de RGB led strips.

     
   pdf handleiding  

Nederlandse handleiding voor de installatie van de RGB versterker.

     
   pdf handleiding  

Nederlandse handleiding voor de installatie van IP65 waterdichte led strips.

 

Benodigdheden
 

  • Trafo, gebruik altijd een (niet dimbare) trafo die het wattage van de strip aan kan.
  • Adapter, gebruik eventueel een adapter i.p.v. een trafo om de strip aan te sluiten.
  • Dimmer, de enkelkleurige strips kunt u dimmen met een 12/24V dimmer.
  • RGB controller, RGB strips kunt u aansluiten en bedienen met een controller.
  • Connectors, om led strips te verbinden met elkaar.
  • Profielen, om uw led strip op een mooie manier weg te werken.
  • Aansluitmateriaal, om uw led strips aan te sluiten op het lichtnet.

 

Aansluitschema's

Hieronder vindt u handige aansluitschema's voor led strips.
 

Het aansluiten van een kleuren led strip:


aansluiten led strip

Het aansluiten van een led strip is eenvoudiger dan het lijkt. Met een trafo kunt u de 12V DC led strips op het stroomnet aansluiten. Met de connectors in ons assortiment kunt u led strips aan elkaar koppelen tot een max. van 20 meter. Het is echter aanbevolen om de led strips zelf aan elkaar te solderen om een koppeling te realiseren. Als u de strip wilt aansluiten op een accu dan heeft u een stabilisator nodig. 


 

Het dimmen van de kleuren led strip:


led strip dimmen

U kunt deze led strip ook dimmen met één van de 12V dimmers in ons assortiment. U kunt kiezen uit inbouwdimmer, snoerdimmers of een Multi Zone ontvanger met een afstandsbediening.


 

Het aansluiten en dimmen van een RGB led strip:


aansluiten rgb led strip

Met een led trafo kunt u de RGB led strips op het stroomnet aansluiten. Met de connectors in ons assortiment kunt deze led strips aan elkaar koppelen tot een max. van 15 meter. Dit kunt u echter verlengen door gebruik te maken van een RGB signaal versterker. Het is echter aanbevolen om de led strips zelf aan elkaar te solderen om een koppeling te realiseren. Als u de strip wilt aansluiten op een accu dan heeft u een stabilisator nodig. U kunt kiezen voor een RGB ontvanger met een afstandsbediening om de RGB strips te bedienen. Een RGB controller wordt geplaatst tussen de voeding en de led strip. 


 

De led strip wegwerken in een profiel:


led strip profiel

Meestal worden led strips los tegen een wand of tegen het plafond geplaatst maar nu kunt u er ook voor kiezen om de led strip weg te werken in een profiel. Dit is een speciaal aluminium profiel die zorgt voor een prachtige afwerking van uw led strip verlichting.

 

Waterdichte led strip installeren?

Bij het aansluiten en verbinden van de waterdichte led strips zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Als u de strip buiten aansluit dan heeft u ook een waterdichte (IP67) trafo nodig. Als u de strip afknipt dan gaat de siliconen laag eraf die de strip waterdicht maakt. Dit kunt u vervolgens weer waterdicht maken, met een krimpkous bijvoorbeeld. Let er wel op dat een RGB controller of een dimmer vrijwel nooit waterdicht is en daardoor weggewerkt moet worden.

 

Meer weten over led strips en de installatie?

Hoewel we de tips en informatie zo duidelijk mogelijk proberen weer te geven op deze website kan het voorkomen dat u nog vragen of twijfels heeft over het plaatsen, aansluiten en dimmen van uw led strips. Schroom dan niet om contact op te nemen.