opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Studentencampus Diemen Zuid kiest voor LED verlichting

Studentencampus Diemen Zuid kiest voor LED verlichting

De recent geopende studentencampus Diemen Zuid dat onderdak biedt aan 1000 studenten kenmerkt zich niet alleen door uiteenlopende en kwalitatief hoogstaande faciliteiten, daarnaast werd er voor de verlichting van de campus gekozen voor LED verlichting van Philips. Deze verlichting moet er voor zorgen dat de studenten zich op ieder ogenblik van de dag veilig en prettig voelen. Campus Diemen Zuid is gevestigd in het voormalige kantorencomplex van de wijk Diemervijver.

 

Op amper 10 minuten reizen van de Nederlandse hoofdstad bevindt zich op vandaag een bloeiende en moderne studentencampus die tegemoet komt aan alle verwachtingen waar studenten over beschikken. Thomas Leenders, de New Business Development Manager van Philips Lightning in Nederland had over het prestigieuze project het volgende te zeggen; "Een project als die van Campus Diemen Zuid heeft alleen kans op slagen wanneer er een goede sfeer heerst.

 

Dat geldt misschien nog wel in het bijzonder voor de openbare verlichting. Studenten beschikken vaak over een druk sociaal leven waardoor ze zich te allen tijde veilig willen kunnen voelen en dat dus niet alleen overdag, maar ook 's avonds of zelfs 's nachts. Het prettige en veilige gevoel dat studenten zoeken wordt hen hier geboden door middel van de LED-verlichtingsoplossing.

 

LED-oplossing zonder straatlantaarns

Speciaal voor Campus Diemen Zuid heeft Philips er voor gekozen om een LED-oplossing te ontwikkelen waarbij geen gebruik wordt gemaakt van straatlantaarns. In plaats daarvan werd er dan ook voor gekozen om de LED-spots op de dakrand van de gebouwen te plaatsen. De spots zorgen er op die manier voor dat er 's avonds een warm licht over de plaatsen stroomt waardoor er geen donkere zones kunnen ontstaan en dat zonder een overvloedig energieverbruik.

 

De uitstekende kleurweergave die deze verlichting creëert zorgt er voor dat gezichten eenvoudig herkenbaar zijn en dat geeft een zeer veilig gevoel. Bij de plaatsing van de spots werd uiteraard wel rekening gehouden met de aanwezige appartementen waardoor zij geen lichthinder ondervinden.

 

Uiteraard heeft verlichting ook op Campus Diemen Zuid een decoratief karakter en dat wordt verzorgd door de projectoren die zijn terug te vinden rondom het centrale plein. Deze projecten maken het mogelijk om speelse figuren op de grond te projecteren. De ingangen van de vijf gebouwen die op de campus zijn terug te vinden beschikken daarnaast allen over een eigen kleur waardoor ze een eenvoudig oriëntatiepunt vormen.

 

Het hergebruiken van gebouwen

Volgens Leenders laat Philips met dit project zien dat het op een relatief eenvoudige en vooral duurzame manier mogelijk is om een leegstaande kantoorwijk te hergebruiken. Op deze manier wordt een structurele bijdrage geleverd in het terugdringen van de woningnood. De vijf gebouwen die op de campus zijn terug te vinden beschikken allen over appartementen die zijn voorzien van een eigen badkamer en keuken. Daarnaast beschikt elk gebouw over een huismeester en is er 24/7 bewaking voorzien.

 

Daarnaast zijn er op de campus eveneens verschillende faciliteiten terug te vinden waaronder een supermarkt, een pizzeria, een wijnbar en een sushi restaurant waar de studenten een hapje kunnen eten. Tel daar ook nog het aanwezige fitnesscentrum bij op evenals de klimwand en de plaatselijke huisarts en er wordt daadwerkelijk in alle noden van de studenten tegemoet gekomen.

 

Bron: https://www.openbareverlichting.nl/2014/11/studentencampus-diemen-zuid-verlicht-met-led/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.