opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Maakt het uit welke LED-lamp u aanschaft?

In dit artikel worden de verschillen tussen verschillende merken LED-verlichting besproken.

Tegenwoordig zijn er honderden bedrijven actief bij de fabricage van LED-lampen. De verschillen in kwaliteit en energieverbruik zijn groot, in dit artikel bespreken we dit thema. We bespreken de volgende merken:

  • Philips
  • Osram
  • Verbatim
  • Ledika

Philips LED-verlichting

Philips is in Nederland en de rest van de wereld toonaangevend op het gebied van LED-verlichting. Philips kiest voor elegante ontwerpen, LED-verlichting met een langere levensduur en decoratieve armaturen. Bij Philips vindt u LED-verlichting met scherp licht, verlichting waarmee u de sfeer in een ruimte verhoogt en alles daar tussenin. Door het brede assortiment vindt u bij Philips altijd een passende LED-lamp. Helaas zijn de meeste LED-lampen van Philips al snel meer dan €10,- en begint uw poging om op energie te besparen met een forse investering.

Osram LED-verlichting

Osram is binnen de verlichtingsmarkt één van de bekendste merken. Osram is een vrij traditioneel merk dat vooral bekend is geworden door gloei- en halogeenlampen. De laatste jaren is Osram echter ook actief met een kwalitatieve lijn LED-verlichting. Osram lijkt qua assortiment en prijs het meest op Philips. Wanneer u voordelige LED-verlichting zoekt is Osram niet de meest logische oplossing.

Verbatim LED-verlichting

Verbatim valt onder het Japanse Mitsubishi. Verbatim is gestart met digitale opslag op allerlei verschillende manieren en is vervolgens ook met LED-verlichting aan de slag gegaan. Het merk heeft het productassortiment op deze manier geprobeerd te verbreden, altijd vanuit het uitgangspunt om zoveel mogelijk waarde voor een bepaalde prijs te geven. Verbatim is iets goedkoper dan Philips en Verbatim. De kwaliteit is echter prima en doet dan ook niet voor deze merken onder.

Ledika LED-verlichting

Ledhandel.nl is gespecialiseerd in LED-verlichting en werkt uitsluitend met het kwalitatieve merk Ledika. Ledika LED-verlichting wordt met minimaal 2 jaar fabrieksgarantie geleverd en is kwalitatieve LED-verlichting voor een eerlijke prijs. Bij merken als Philips, Osram en ook Verbatim is de prijs van LED-lampen relatief hoog, terwijl een gelijkwaardige kwaliteit ook met veel voordeligere LED-verlichting bereikt wordt.

LED-verlichting aanschaffen

Weet u welk merk het best bij u past? Dan is het tijd om over te gaan tot de aanschaf. Op dat moment is het van belang om eerst te onderzoeken op welke locaties in uw woning LED-verlichting het best past en vervolgens ook na te denken over de montage.

LED-verlichting zelf ophangen of specialist inschakelen

Kunt u LED-verlichting in uw oude armaturen draaien of heeft u nieuwe lichtpunten nodig? Afhankelijk van uw noodzaak is het belangrijk deze overweging zelf te maken. Wanneer u over weinig of geen technische kennis beschikt is het bijvoorbeeld al snel wenselijk een specialist in te schakelen. Zo weet u zeker dat uw LED-verlichting op een veilige en duurzame manier wordt opgehangen. Kiest u er toch voor om LED-verlichting zelf op te hangen? Houd dan het volgende in de gaten:

  • Gebruik een geïsoleerde ondergrond en voorkom op deze manier dat u onder stroom komt te staan.
  • Werk met een aardlekschakelaar.
  • Wanneer u met LED-verlichting aan de slag gaat is het belangrijk de groep in uw meterkast tijdelijk uit te schakelen.

Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer u vragen heeft. Bij Ledhandel.nl bieden wij een breed assortiment aan LED-verlichting en altijd vanuit gericht advies.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Led
https://www.klimaatplein.com/klimaatplein/in-gebouwde-omgeving/verlichting