opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Hoe lang gaan led lampen mee?

Dit is één van de vragen die we regelmatig voorbij zien komen. Door de vele vaktermen is het vaak onduidelijk waar men nou op moet letten om de levensduur van de led lamp te bepalen. Wel is het algemeen bekend dat de led lamp een stuk langer mee gaat dan traditionele verlichting. Hierdoor heeft u ook een stuk minder onderhoud(skosten). U hoeft de lampen namelijk niet zo vaak te vervangen. Er zijn en aantal algemene kenmerken waar en op moet letten. Daarnaast verschilt de levensduur natuurlijk per lamp. Let daarom goed op de specificaties van de lamp zelf.

 

Waarom gaat een led lamp langer mee?

Er zijn een aantal redenen waarom led lampen langer mee gaan dan traditionele lampen. De warmte van een led  is ook zeer gering. Hierdoor is de kans dat een led doorbrand vrijwel nihil. Een led lamp is bovendien beter bestand tegen trillingen en eventuele schokken van buitenaf. De elektronica in de lamp is minder fragiel dan bij een gloeilamp bijvoorbeeld. hierdoor gaat de led lamp weer een stuk langer mee. Daarnaast zijn de nieuwste led lampen vaak ook nog eens waterdicht!
 

Bekijk hier het aanbod LED lampen

 

levensduur led lampen

 

De levensduur van led vergeleken met traditionele verlichting.

Het is duidelijk dat de levensduur van led een stuk langer is dan die van traditionele verlichting. Het komt echter voor dat mensen verschillende soorten verlichting hebben. Daarom hebben we de levensduur van LED verlichting vergeleken met die van traditionele verlichting. We gaan hier uit van een gemiddelde van 35.000 branduren voor led lampen.

 

LED VS Gloeilampen

Een normale gloeilamp kent een levensduur van slechts 1000 branduren gemiddeld! dit is maar liefst 35 keer zo weinig als de led lamp. het is dan ook een bekend probleem dat gloeilampen vaak vervangen moeten worden. De gloeilamp mag overigens niet meer verkocht worden in Nederland omdat de materialen schadelijk zijn voor het milieu.

 

LED VS Halogeenlampen

Bij halogeenlampen geldt hetzelfde probleem als bij gloeilampen hoewel ze veel langer mee gaan. Het gloeidraad binnenin de lamp verdampt na verloop van tijd door de warmte die afgegeven wordt. hierdoor daalt de lichtopbrengst en valt de lamp uiteindelijk uit. De levensduur van een halogeenlamp is gemiddeld 3500 branduren. Dit is slechts een tiende van de gemiddelde levensduur van een led lamp.

Bekijk hier ons Assortiment inbouwspots

 

LED VS spaarlampen

De levensduur van een sparlamp is vooral afhankelijk van het voorschakelapparaat dat wordt gebruikt. Deze gaat vaak eerder kapot dan de lamp zelf. De gemiddelde levensduur van een spaarlamp is 7500 branduren, ongeveer een derde van de levensduur van led lampen!
 

 

Hoe lang gaat mijn led lamp mee?

De meeste led lampen hebben een maximale levensduur van 50.000. Gemiddeld gaat een led lamp ongeveer 35.000 branduren mee. Niet elke lamp is hetzelfde waardoor de levensduur kan verschillen tussen de 20.000 en 60.000 branduren. Er zijn een aantal kenmerken waar u op moet letten om de levensduur van een product te achterhalen.

Bekijk hier het aanbod LED lampen

 

Let op het aantal branduren

Het belangrijkste kenmerk van een led lamp is de levensduur. Dit wordt meestal aangeduid in het aantal branduren. In onze webshop vindt u bij elk product het aantal branduren. Dit wordt meestal vermeld bij de specificaties. Ook op lampen in de winkel wordt dit vaak op de achterkant aangegeven. Het aantal branduren wordt vaak door een onafhankelijke partij of de fabrikant zelf getest. 

 

Let op de schakelcycli

Naast het aantal branduren is het ook van belang hoe vaak de lamp aan- en uitgeschakeld wordt. als de lamp erg vaak aan en uit gaat zal die minder lang mee gaan. De schakelcycli geeft aan hoe vaak de lamp aan- en uitgeschakeld kan worden voordat deze defect raakt. Dit wordt bij de meeste lampen echter niet gemeten en dus ook niet vermeldt. Philips test de lamp altijd wel uitvoerig op dit kenmerk.