opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

LED-lampen: wat is de juiste voeding voor uw gebruik?

Wanneer u voor LED-verlichting kiest heeft u de juiste voeding nodig. Mogelijk voor LED-strips of andere LED-verlichting.

Wanneer u voor LED-verlichting kiest heeft u de juiste voeding nodig. Mogelijk voor LED-strips of andere LED-verlichting. In dit artikel ontdekt u hoe u de juiste voeding voor LED-verlichting vindt en waar u op moet letten. Ook bespreken we welk wattage u nodig heeft en ontdekt u welke waarde aangeeft of uw voeding wel of niet waterbestendig is.

Voeding voor LED-strips

Kiest u voor LED-strips? Dan is het van belang om voor de juiste voeding te kiezen. Alleen op deze manier weet u zeker dat de elektronica functioneert zoals bedoeld. Om te berekenen welke voeding u voor LED-verlichting nodig heeft is het noodzakelijk om het volgende te doen:

Allereerst dient u te achterhalen hoeveel watt uw LED-strip per meter verbruikt en vervolgens vermenigvuldigt u dit met de benodigde spanning per meter. Gebruik de uitkomst van deze formule om de juiste voeding te selecteren.

Kies voeding waarmee u minimaal aan dit wattage komt en het liefst iets meer. Wanneer u voeding gebruikt die ruim voorziet in de behoefte weet u zeker dat uw LED-strips optimaal worden benut.

Vaak heeft u voor LED-strips in één kleur minder voeding nodig dan bij multicolor LED-strips. Houd hier rekening mee bij de aankoop van uw verlichting en bijbehorende voeding.

Bent u nieuwsgierig naar de werking van voeding bij andere soorten LED-verlichting? Lees dan verder en ontdek meer.

Verschil tussen transformator, voeding en driver

Tussen een transformator, voeding en driver zit geen verschil. In dit artikel spreken we echter van voeding en dat is dan ook de term die we in de rest van dit artikel gebruiken.

Voeding is in een AC en DC variant verkrijgbaar. AC is wisselstroom en wordt gebruikt voor halogeenspotjes. DC is voor gelijkstroom en wordt meestal voor LED-verlichting gebruikt. Bij gelijkstroom zijn er wisselende pieken en dalen en daardoor is DC (gelijkstroom) de noodzakelijke voeding om voor LED-verlichting te gebruiken. Wanneer er op LED-verlichting AC/DC staat vermeld betekent dit dat u allebei de varianten kunt gebruiken. Kies bij twijfel echter altijd voor DC, voor LED-verlichting zit u in dat geval altijd goed.

Dan zijn er ook nog gewikkelde transformatoren. Deze voeding werd vooral vroeger gebruikt en is tegenwoordig nog nauwelijks verkrijgbaar. Voor een gewikkelde transformator is er een relatief hoge spanning nodig om het geheel te laten functioneren. Indien u de voeding gebruikt voor een lagere spanning is de kans groot dat er storing ontstaat en staat het vast dat er meer energie wordt verbruikt. Een gewikkelde transformator vraagt namelijk meer energie.

Via www.ledlampenfabriek.nl bieden wij verschillende soorten LED voeding aan. U kunt kiezen voor 12V of 24V en voor LED voeding in verschillende capaciteiten qua wattage.

Tot slot kunt u ook kiezen voor een LED voeding voor binnen of buiten. Er wordt gewerkt met IP20 en IP67. De IP-classificatie maakt duidelijk in hoeverre de elektronica bestand is tegen water. IP20 is enkel bestand tegen druppels en daardoor niet geschikt om buiten te gebruiken. IP67 is beter bestand tegen water en wordt dan ook als waterbestendig geclassificeerd.

Neem voor vragen over de in dit artikel besproken onderwerpen gerust contact op met www.ledlampenfabriek.nl. Wij staan u graag bij en helpen waar nodig.


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Led
https://www.philips.nl/c-m-li/led-lampen
https://nl.wikipedia.org/wiki/IP-code