opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

LED-verlichting voor bedrijven: 4 punten

In dit artikel bespreken we vier verschillende punten om bij de aanschaf van LED-verlichting op te letten.

LED-verlichting is een eenvoudige manier om energie te besparen. Vervang conventionele verlichting door LED-verlichting om hier direct van te profiteren. Dit geldt ook voor het aanleggen van nieuwe verlichting.

Wanneer u energie wilt besparen met LED-verlichting voor uw bedrijf is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken:

  • Investeringsaftrek LED-verlichting
  • Investering in verhouding tot besparing
  • Slim gebruik van LED-verlichting
  • Subsidie voor LED-verlichting

Investeringsaftrek LED-verlichting

De Energie Investeringsaftrek voor 2016 is verhoogd naar 58%. Ondernemers krijgen hierdoor met een enorm voordeel te maken. Investeren in energiezuinige maatregelen is hierdoor een stuk interessanter dan in 2015, op dat moment was sprake van een Energie Investeringsaftrek van 41,5%.

Door deze investeringsaftrek betaalt u minder inkomsten- en vennootschapsbelasting. Wanneer u dit terugrekent komt het voordeel op 14% vennootschapsbelasting uit. Als er sprake is van inkomstenbelasting pakt uw voordeel nog lucratiever uit. De investeringsaftrek is van toepassing op het materiaal, de installatie, arbeidskosten, montage en in principe alles dat met uw investering in energiebesparende maatregelen te maken heeft.

Houd er rekening mee dat de eisen in 2016 zijn aangescherpt. Zo wordt er geen investeringsaftrek meer voor T5-verlichting gegeven en is het vervangen van TL-noodverlichting voor LED-noodverlichting ook niet meer aftrekbaar.

Investering in verhouding tot besparing

Uw investering in verhouding tot de gerealiseerde besparing is meestal leidend. Op deze manier kunt u op een effectieve manier bepalen of bepaalde energiebesparende maatregelen verstandig zijn of niet. Wanneer u een bedrijf runt wilt u immers een besparing met uw gemaakte investering realiseren.

Slim gebruik van LED-verlichting

LED-verlichting is op zichzelf al een mooie technologie om energie mee te besparen. Ondersteunende technologieën als een sensor of dimmer kunnen uw energieverbruik nog verder naar beneden brengen. Denk samen met een specialist na over de mogelijkheden. Stel als doel om verlichting enkel te laten branden wanneer dat nodig is en streef na om nooit een hogere lichtsterkte in te zetten dan noodzakelijk is.

Is het niet mogelijk om sensoren of dimmers te plaatsen? Dan kunt u overwegen een beleid te voeren voor het in- of uitschakelen van verlichting. Wanneer hier heldere afspraken over worden gemaakt ligt het besparen van energie binnen handbereik.

Subsidie voor LED-verlichting

Naast de Energie Investeringsaftrek zijn er verschillende subsidies voor de inzet van LED-verlichting. Denk bijvoorbeeld aan de subsidieregeling voor sportaccommodaties. De regeling richt zich op het besparen van energie in sportaccommodaties.

Sinds 4 januari 2016 is deze subsidieregeling aan te vragen. De subsidie is ingevoerd om sportverenigingen de kans te geven om energiebesparende maatregelingen te nemen. Er zijn nog meer subsidies die u kunt gebruiken. Kijk op de website van Rijksoverheid om relevante subsidieregelingen in te zien.

Ledlampenfabriek.nl is gespecialiseerd in alles dat met LED-verlichting te maken heeft. Het assortiment van Ledlampenfabriek.nl is opgebouwd uit producten van het professionele merk Ledika. LED-verlichting van Ledika wordt geleverd met minimaal 2 jaar fabrieksgarantie.

Bestel elke werkdag voor 19:00 in onze webshop en ontvang uw bestelling de volgende dag al thuis. Al onze producten worden snel en veilig bezorgd met PostNL.

Wilt u direct met ons in contact komen? Bereik ons telefonisch via 020-3348505 of per e-mail op info@ledlampenfabriek.nl.

Bronnen:

https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia
https://lumeco.nl/nieuws/subsidie-verlichting-2016/