opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

LED-tuinverlichting: een prachtig effect in uw eigen tuin

LED-tuinverlichting is prachtig en zeker voor in uw tuin! Geniet op een mooie zomeravond van uw verlichte tuin.

LED-tuinverlichting geeft een prachtig effect! Zeker wanneer u tijdens een warme zomeravond buiten blijft of wanneer u in de winter naar uw tuin kijkt.

De tuin is een omgeving die elk seizoen verandert en qua verlichting is het dan ook een uitdaging om hierop in te spelen. Wij begrijpen dat u sfeer nodig heeft wanneer u in de zomer in de tuin zit en fel licht om de tuin in de winter te zien. Eventueel kunt u een LED-dimmer plaatsen om de helderheid aan te passen. Uiteraard kunt u een gelijk effect bereiken met conventionele buitenlampen. Maar de vraag is of dit dezelfde voordelen heeft als LED-tuinverlichting. In dit artikel gaan we hier nader op in.

LED-tuinverlichting in relatie tot conventionele verlichting

LED-verlichting is in de regel energiezuiniger en minder gevoelig voor de buitenomgeving. Tegelijk gaat LED-verlichting langer mee en is vervanging daardoor minder snel noodzakelijk. LED-verlichting wordt door aanhangers van conventionele verlichting gezien als koud en kil. Bij Ledhandel.nl weten wij dat hier in het verleden inderdaad sprake van was en LED-verlichting weinig sfeer met zich meebracht. Gelukkig is er de laatste jaren veel veranderd en is het met onder andere een LED-dimmer veel eenvoudiger om sfeer te maken met LED-verlichting.

Kwaliteit en duurzaamheid of goedkope LED-verlichting

LED-verlichting bestaat er in verschillende soorten en maten. Vooral op het gebied van LED-tuinverlichting is het raadzaam om voor kwaliteit in plaats van goedkope LED-verlichting te kiezen. Op de lange termijn worden er kosten bespaard doordat er minder snel kortsluiting ontstaat en wordt er bezuinigd op graafwerk voor het vervangen van bekabeling. Bij kwalitatieve LED-verlichting praten we dan ook niet enkel over de verlichting, we spreken ook over het systeem dat daarmee samenhangt.

LED-tuinverlichting toepassen

LED-verlichting heeft weinig energie nodig om te branden en dat maakt het uitermate geschikt voor zonne-energie. De buitenomgeving staat continu in contact met zonlicht en dat geldt ook voor sfeerverlichting op bijvoorbeeld uw tuintafel. Het is zonder om daar niets mee te doen! Een LED-tafelkaars laadt overdag op en springt in de avond automatisch aan wanneer het donker wordt. De LED-tafelkaars zendt uit in verschillende kleuren en geeft een unieke sfeer op warme zomeravonden.
 

U kunt allerlei kanten op met LED-verlichting!

Naast LED-spots kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een ‘wall washer’. U kunt daarmee een complete muur verlichten in allerlei verschillende kleuren. De ‘wall washer’ is geschikt voor buiten en instelbaar op alle mogelijk RGB-kleuren. LED-verlichting werkt op een slimmere manier dan u gewend bent van ouderwetste verlichting. De verlichting laat zich makkelijk besturen en is daardoor juist voor in de tuin uitermate geschikt. De verlichting werkt goed samen met bewegingssensoren en andere systemen.

Wilt u LED-verlichting eventueel ook voor onderwater gebruiken? Dan kunt u daarvoor speciale onderwater LED-spots voor bestellen. De LED-spots zijn ideaal als sfeerverlichting voor in de vijver of in uw zwembad. De LED-spots zijn volledig waterdicht en geven een warme kleur. Het geharde glas geeft optimale bescherming en de verlichting is eventueel aan te sluiten op een DMX-controller.

Bronnen: https://www.consumentenbond.nl/spaarlampen/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ledlamp