opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Led lampen kopen, waar moet u op letten?

Als u led lampen gaat kopen dan kan dat nogal complex zijn. Door de vele aanbieders en informatie zien mensen soms door de bomen het bos niet meer. Daarnaast zijn er veel moeilijke verlichtingstermen waar de meeste mensen geen flauw benul van hebben. We hebben daarom wat informatie en tips verzameld waarmee de zoektocht naar de juiste led lampen wat gemakkelijker kan worden. We letten hier op de belangrijke kenmerken van lampen waar u rekening mee moet houden. 

 

Is dit een betrouwbare leverancier?

Het eerste wat u als consument gaat onderzoeken is natuurlijk de betrouwbaarheid van de leverancier waar u verlichting wilt aanschaffen. Er zijn een paar belangrijke punten waaraan u dit kunt afmeten:

 

- Reviews van klanten

Krijgt het bedrijf goede onafhankelijk reviews van klanten die u voorgingen? Let er op dat dit alleen iets zegt als de reviews ook echt op een onafhankelijke website zoals Kiyoh staan. Deze partij controleert de reviews op echtheid en zorgt er voor dat het bedrijf zelf geen reviews kan aanmelden.

 

- Bereikbaarheid

Heeft het bedrijf een tel. nummer en wordt er snel gereageerd op mailcontact. Zoja, dan zit er waarschijnlijk een professionele partij achter. Als dit niet zo is dan kunt u beter terecht bij een gerenommeerde partij die u wel snel helpt. Ledlampenfabriek.nl heeft daarom een supersnelle chat service waarmee u de gehele dag te woord staan.

 

- Betaalmogelijkheden

Aan de betaalmogelijkheden die een webshop biedt kunt je vaak al zien of een bedrijf betrouwbaar is. Als een webshop bijvoorbeeld geen Ideal heeft dan is dit niet alleen onhandig. Daarnaast beiden de echt betrouwbare webshops ook Paypal aan waarmee de koper zijn geld kan terug claimen. Voor de echte betrouwbaarheid gaat u op zoek naar een bedrijf waar u achteraf kunt betalen natuurlijk!


ideal   mistercash   bankoverschrijving paypal afterpay

 

- Keurmerken en certificeringen

Om de betrouwbaarheid aan te geven maken veel webshop gebruik van een keurmerk. Door de kritiek op de vele webshop keurmerken zijn deze echter een stuk minder waard geworden. U kunt beter letten op de certificeringen die u tegenkomt. Alle Europese landen die verlichting importen moeten voorzien zijn van een CE en ROHS keurmerk. Dit geeft aan dat de lampen gekeurd zijn en duurzaam geproduceerd worden.

 

- Gerenommeerde merken

Als een webshop gerenommeerde merken zoals Philips en Osram verkoopt dan kun je er al bijna vanuit gaan dat dit een betrouwbaar bedrijf is. Anders leveren deze grote fabrikanten namelijk geen lampen aan het bedrijf.

 

- Contactgegevens

Één van de belangrijkste zaken op een webshop zijn de contactgegevens. Deze moeten volledig zijn en snel te vinden. Als een bedrijf de contactgegevens verstopt dan zou dit al argwaan moeten wekken bij de consument. Let er daarom altijd op dat de adresgegevens, het telefoonnummer en het e-mailadres vermeld worden. Nederlandse webshops zijn bovendien verplicht om hun KVK nummer en adres op de homepagina te plaatsen zodat dit voor iedereen snel te vinden is. 

 

- Krijgt u garantie op de lampen?

Als een leverancier echt betrouwbaar is en achter zijn producten staat dan hoort u garantie te krijgen op de producten. Het kopen van led lampen is voor de meeste mensen een risicovolle en grote investering. Bij Ledlampenfabriek.nl krijgt u standaard 2 jaar garantie op alle producten. Op de merk verlichting zit vaak nog een langere garantietermijn.

 

 

De lichtopbrengst blijkt niet altijd uit het aantal watt

Veel mensen letten te veel op het wattage van de led lamp om te vergelijken met hun traditionele lampen. Dit is echter niet de juiste manier om de lichtopbrengst in te schatten. U kunt beter letten op het aantal lumen. Het aantal lumen geeft aan hoeveel licht er werkelijk uit de lamp komt. Een 50W halogeenlamp heeft een lichtopbrengst van 400-450 lumen bijvoorbeeld. Lees ook de pagina over het kiezen van het juiste vermogen voor je led lamp.

 

De lichtkleur (kelvin) van de lamp

De lichtkleur van de nieuwe lampen is voor de meeste mensen van groot belang. Veel mensen willen een led lamp met een lichtkleur die zoveel mogelijk de lichtkleur van hun traditionele lamp benaderd. De lichtkleur staat vrijwel altijd bij de productspecificatie vermeldt. Hier vindt u meer informatie over de verschillende lichtkleuren.

 

De stralingshoek van de lamp

Veel mensen vergeten te letten op de lichthoek van de lamp. Vaak komen deze mensen er achter dat de led lamp veel minder breed straalt dan de traditionele lamp. Om dit te voorkomen kunt u bij de productspecificaties altijd de stralingshoek vinden. Een stralingshoek van 30 graden is bijvoorbeeld erg smal en diep. Een lamp met een lichthoek van 120 graden zal veel breder schijnen maar minder diep.

 

Niet elke led lamp is dimbaar

Veel led lampen zijn tegenwoordig dimbaar maar dit scheelt een hoop in de prijs. We hebben er daarom voor gekozen om het aantal dimbare led lampen in ons assortiment beperkt te houden. Of een lamp dimbaar is, wordt altijd bij de productspecificaties vermeldt. Daarnaast moet u goed letten op het minimale wattage van uw huidige dimmer. Vaak moet u de dimmer ook vervanger omdat het minimale wattage van uw traditionele dimmer te hoog is.

 

De waterdichtheid van de lamp

De waterdichtheid van een lamp wordt bij Ledlampenfabriek altijd bij de productspecificaties weergegeven onder het kopje IP normering. De IP waarde geeft aan in hoeverre de lamp waterdicht is. Hoe hoger de IP normering, des te beter is de lamp bestand tegen vocht. Een lamp met een IP20 normering is alleen geschikt voor binnen, IP44 is spatwaterdicht en geschikt voorbadkamer bijvoorbeeld. IP65 of IP67 is volledig waterdicht waardoor u lampen met deze normering ook buiten of zelf onder water kunt gebruiken!

 

De prijs van led lampen

Voor veel mensen is de prijs van hun nieuwe verlichting natuurlijk één van de belangrijkste punten. We adviseren u echter om niet altijd de meeste goedkope lampen te zoeken. Vaak zijn andere kwaliteitslampen in verhouding een stuk voordeliger als je let op de levensduur. 

 

Let goed op de afmetingen

Als u led gaat kopen om halogeen te vervangen dan zijn de afmetingen erg belangrijk. Vooral bij het vervangen van spotjes in inbouwarmaturen. Vaak wordt bij led lampen ook wel aangegeven of ze retrofit zijn. Dit houdt in dat deze led lampen de zelfde afmetingen hebben als traditionele lampen. 

 

De levensduur van de lamp.

Hoewel de meeste led lampen een stuk langer mee gaan dan traditionele lampen is het toch aanbevolen om de levensduur of het aantal branduren goed in de gaten te houden. De levensduur van een led lamp kan namelijk ook verschillen tussen de 20.000 en 50.000 uur. U investeert natuurlijk heft liefst in verlichting die zo lang mogelijk mee gaat.

 

levensduur led lampen