opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Het installeren van de grondspots

Het plaatsen van onze led grondspots is op het eerste oog een lastig klusje en we kregen daar ook veel vragen over. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij de installatie. Daarom vindt u hier een complete pagina met informatie en tips voor de installatie van de led grondspots. 

De voorbereiding

Zoals bij elke klus is de voorbereiding erg belangrijk. Falen in de voorbereiding...is de voorbereiding op het falen. De onderstaande onderdelen heeft u nodig om de grondspot te installeren.
 

* Led grondspots
* Schakeldraad
* Laskapjes
* Grond of zand


De schakeling

Let er daarnaast goed op dat u de plaatst van te voren bepaald. Dit is belangrijk omdat u dan weet waar u de schakeling moet plaatsen. Plaats nu de hoofdvoeding op de plek waar de grondspots moeten komen. De draden schakelt u naar de grondspot, parallel aan de hoofdvoeding. De onderstaande afbeelding maakt het een stuk duidelijker.

grondspots plaatsen

Waar moet u nog meer op letten?

Naast de bovenstaande tips is het van belang hoe u de spot plaatst. Dit is van belang omdat de spot niet geheel onder water mag komen te staan. De grondspots zijn bestand tegen vocht en alle weeromstandigheden maar de spots mogen niet geheel onder water komen te staan. Daarom ziet u op de afbeelding hierboven grind of zand naast de spot. Hierdoor wordt het water afgevoerd en komt de spot niet onder water te staan. de plek waar de spot komt kunt u uitgraven en van te voren vullen met zand of grind. Vervolgens plaatst u de spot en zorgt u dat het zand of grind stevig tegen de spot aankomt. 

Vragen of twijfels?

Zoals u hierboven ziet valt het best nog wel mee hoe moeilijk de installatie is. Heeft u toch nog vragen of twijfels over de installatie van de grondspots of weet u niet zeker welke spot u nodig heeft? Neem dan even contact op. We doen ons best om uw vraag binnen een werkdag te beantwoorden.