opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Led inbouwspots plaatsen en dimmen!

Op deze pagina vindt u gedetailleerde informatie over het plaatsen, aansluiten en dimmen van uw led inbouwspots. Dit gebeurt op vrijwel dezelfde manier als u gewend bent met de traditionele inbouwspots en armaturen. Veel mensen stappen tegenwoordig over op zuinige led spots vanwege de enorme energiebesparing. Daarnaast zijn er nog meer voordelen zoals de langere levensduur en het feit dat led verlichting niet zo warm wordt. Hieronder vindt u meer informatie over het plaatsen en dimmen van onze led inbouwspots.

     
   pdf handleiding  

Nederlandse handleiding voor de installatie van inbouwarmaturen.

     


Twee soorten inbouwspots

Wij bieden twee mogelijkheden om led inbouwspots te bestellen. De complete inbouwspots zijn geschikt voor mensen die een eenvoudige oplossing willen met een krachtige downlighter die geleverd word met accessoires. Heeft u meer specifieke wensen qua armatuur en lichtkleur dan adviseren we u om te kiezen voor een losse spot i.c.m. een inbouwarmatuur.

 

Complete inbouwspot

U vind een ruime keus aan complete inbouwspots in ons assortiment. Dit zijn voornamelijk platte downlighters die eenvoudig te plaatsen zijn. Deze downlighters worden geleverd met een vooraf aangesloten trafo zodat u die er niet meer bij hoeft te bestellen. Deze complete inbouwspots zijn vaak wat groter en hebben een hoge lichtopbrengst. Ideaal voor grotere ruimtes binnen in huis.
 

Losse spot + inbouwarmatuur

Als u specifieke wensen heeft over de lichtkleur, de kleur van de armatuur en de dimbaarheid dan adviseren we u om te kiezen voor een losse spot i.c.m een inbouwarmatuur. Qua armaturen vindt u een ruime keus, zowel rond als vierkant en diverse kleuren. In de armatuur kunt u een losse MR16 of GU10 spot plaatsen. Let hierbij goed op de diameter die bij de armatuur wordt aangegeven. de meeste spots met een 50 mm diameter kunt u gebruiken in een combinatie met een inbouwarmatuur.

 

Inbouwspots plaatsen en aansluiten

Het plaatsen van de inbouwspots is aan de nodige regels en voorschriften verbonden. We hebben daarom een handig stappenplan gemaakt waardoor u geen fouten maakt tijdens het plaatsen van de inbouwspots.

 

Stap 1: Voorbereidingen

Schakel de stroomvoorziening uit (schakelkast). Hierdoor voorkomt u dat u onder stroom komt te staan bij het werken met elektriciteit. Zorg dat al het overige werk gedaan is en de werkplaats schoon is. Noteer ook de afmetingen van de inbouwspot en zorg dat de plaats is bepaald waar de spots moeten komen.

 

Stap 2:  Benodigdheden

Controleer al het materiaal en gereedschap dat u nodig heeft. Naast de inbouwspots, bekabeling en eventuele dimmer adviseren we u om een boormachine met zevengatenzaag te kopen om het zaaggat precies rond te maken. Voor het uittekenen van de spots kunt u een liniaal en een passer gebruiken.

 

Stap 3: Gaten maken

Als het goed is heeft duidelijk afgetekend waar de spots moeten komen en hoe groot deze moeten worden. Nu hoef u alleen de boormachine met de zevengatenzaag erop te zetten. Het is aanbevolen om iets breder te boren dan de aangegeven zaagmaat, ongeveer 3 mm breder. De veertjes die de spot op zijn plek houden steken namelijk iets uit (vooral bij inbouwarmaturen).

 

Stap 4: Inbouwspot plaatsen

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen heeft u het grootste werk al achter de rug eigenlijk. Nu hoeft u alleen nog de armatuur te plaatsen in het gat. Knijp de veren naar de binnenkant zodat de armatuur door het gat past. Controleer of de spots stevig vastzitten. Bij een inbouwarmatuur kunt u nu de fitting in de armatuur plaatsen en de spot aansluiten. Bij gebruik van een MR16 spot dient u ook nog een trafo tussen de fitting en stroomvoorziening te plaatsen!

 

Stap 5: Spot plaatsen

Bij een inbouwarmatuur en een losse spot moet u de laatste stap goed controleren. De losse spot moet stevig in de fitting gezet worden en dat kan even een prutswerkje zijn. Als alles goed vast zit kunt u de stroom weer aansluiten en genieten van uw nieuwe led spots!

 

Led inbouwspots dimmen

De meeste complete inbouwsets in ons assortiment zijn niet dimbaar. dit komt omdat 12V led verlichting vaak iets lastiger is om te dimmen. De inbouwarmaturen + losse spots bieden u echter voldoende mogelijkheden om dimbare inbouwspots te maken. U kunt hierbij het best kiezen voor de reguliere dimbare GU10 spots die werken op 230V. Bij elke dimbare spot wordt aangegeven welke dimmer er het best bij past.
 

led inbouwspots

 

Meer weten over inbouwspots en de installatie?

Hoewel we de tips en informatie zo duidelijk mogelijk proberen weer te geven op deze website kan het voorkomen dat u nog vragen of twijfels heeft over het plaatsen, aansluiten en dimmen van uw led inbouwspots. Neem dan even contact op en we beantwoorden uw vraag binnen een werkdag.