opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Welke lampen zijn geschikt voor buiten?

Welke led lampen zijn allemaal geschikt voor buiten? Dit is een vraag die je vaak tegenkomt in de verlichtingsmarkt. Het is belangrijk om van te voren goed uit te zoeken of de armatuur en installatie van uw verlichting wel geschikt is voor buiten. Hiermee voorkomt u dat de armaturen beginnen te roesten of dat de lampen het begeven door de vochtigheid.

 

We hebben daarom een overzicht gemaakt van alle producten die geschikt zijn voor buiten. Daarnaast vindt u hier de nodige informatie om er achter te komen of verlichting voldoende waterdicht is.

 

buiten led

Waar moet u op letten:

Er zijn een aantal kenmerken waar u goed op moet letten bij het kopen van buitenlampen.

 

Allereerst is er de IP normering. Hieraan kunt u aflezen hoe goed de lamp of armatuur bestendig is tegen vocht. Hierbij geldt: hoe hoger de IP normering, des te beter bestand tegen vocht van buitenaf. Een IP20 normering geeft bijvoorbeeld aan dat de lamp alleen geschikt is voor binnen. Een IP44 spot is spatwaterdicht, alleen geschikt voor spetter vocht. Een armatuur met een IP65 of IP67 normering is volledig waterdicht en daardoor het meest geschikt om buiten te plaatsen.

 

Let daarnaast ook goed op de materialen die er gebruikt worden en de wijze waarop de lamp aangesloten moet worden. De IP normering geldt ook voor het kiezen van een trafo! Als u een trafo buiten gebruikt dan moet deze ook een IP65 normering of hoger hebben.

 

De meeste geschikte lampen voor buiten

​De meest geschikte led lampen om buiten te plaatsen hebben we overzichtelijk geplaatst in de categorie led buitenlampen. De led strips en losse spots voor buiten vindt u echter in een andere categorie. De buitenlampen in ons assortiment zijn onderverdeeld in tuinlampen, grondspots, bouwlampen en schijnwerpers. Uiteraard zijn al deze lampen volledig waterdicht.

 

Buitenlampen aansluiten

Let er bij het aansluiten van buitenlampen altijd goed op dat de bekabeling ook waterdicht gemaakt moet worden. Eventueel koppelingen van transformatoren en stroomdraad moeten goed afgedekt worden om vochtigheid buiten te houden. Hiervoor kunt u dus beter geen kroonsteen maar een krimpkous gebruiken. Eventuele dimmers kunt u het best wegwerken in een doos of achter een wand omdat deze meestal niet waterdicht zijn.

 

Led (inbouwspots)spots voor buiten

In ons assortiment vindt u wellicht niet erg veel led inbouwspots voor buiten. U vindt u ons echter ook op Led-inbouwspots.nl waar u meerdere inbouwspots vindt die wel spatwaterdicht zijn. Ideaal om te plaatsen onder een luifel bijvoorbeeld!

 

Led strips voor buiten

Het aansluiten van een led strip gebeurt meestal met een plan strip aan de achterkant. Bij een led strip die buiten geplaatst wordt is dat niet zo handig omdat de plakstrip niet goed bestending is tegen vocht. Wij adviseren daarom op de led strips voor buiten vast te zetten met klemmen of montagekit. Als u een led strip aan wilt sluiten via een trafo of meerdere strips aan elkaar wilt aansluiten dan is er ook een koppeling nodig. Om de koppeling te maken moet de strip vaak afgebroken worden waardoor deze opnieuw waterdicht gemaakt moet worden. Wij adviseren om dit te doen met een krimpkous zodat de kans op vochtigheid minimaal is. 
 

led strip buiten

 

Vragen of twijfels?

Heeft u vragen of twijfelt u of een lamp geschikt is om buiten te plaatsen? Stel uw vraag aan onze klantenservice en geef aan om welk product het gaat. We streven er naar om uw vraag binnen een werkdag te beantwoorden.