opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Led verlichting in uw Caravan, Camper of Boot!

Ook voor toepassingen buiten uw huis biedt led verlichting vele mogelijkheden. In dit artikel laten we u zien welke led lampen het meest geschikt zijn om te gebruiken als vervangers in uw caravan, camper of boot. Door de jaren heen heeft Ledlampenfabriek.nl al vele klanten geholpen aan zuinige verlichting voor in de boot, caravan of camper. Hieronder zit u een paar voorbeelden van de mogelijkheden en punten waar u op moet letten bij het kopen van verlichting voor deze toepassingen.
 

led caravan camper
 

Waarom de verlichting in uw Camper, Caravan of boot vervangen.

Er zijn een aantal redenen waarom mensen tegenwoordig ook de verlichting in hun Caravan, Boot of Camper vervangen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de lange levensduur van de led lamp, er zijn echter nog meer voordelen te behalen met het vervangen van uw verlichting bij deze toepassingen:
 

- Door de energiebesparing gaat de accu langer mee.

- Led lampen geven meer licht met minder stroom.

- Led verlichting gaat tot wel tien keer zo lang mee.

- Een led lamp gaat minder vaak kapot.

- Een led lamp is beter voor het milieu, voor driekwart recyclebaar.

- Led lampen zijn retrofit en gemakkelijk te vervangen

- Led lampen worden minder warm (geen brandgevaar)

- Led spots zijn beter bestendig tegen trillingen en schokken.

 

 

Let op het voltage van de verlichting en uw accu.

In een caravan, camper of boot komt u vrijwel alleen maar laagspannings verlichting tegen. Hierbij gaat het om 12V of 24V verlichting. De lampen worden doorgaans aangesloten op de aanwezige accu die zorgt voor de stroomvoorziening. De spanning van een accu kan echter fluctueren waardoor u een stabilisator nodig heeft. Een 12V led lamp kan namelijk slecht tegen piekspanningen van bijvoorbeeld 9-14V. De stabilisator zorgt er voor dat de spanning stabiel blijft. Er zijn echter ook 10-30V led lampen die bestand zijn tegen deze piekspanningen.

 

De meest voorkomende verlichting.

Er zijn vele soorten lampen en accessoires die je kunt tegenkomen in een caravan, boot of camper. We hebben de belangrijkste producten voor deze toepassingen even voor u op een rijtje gezet.

 

G(U)4 lampjes 

Dit zijn verreweg de meest voorkomende lampen in caravans, campers en boten. De G4 lampjes kom je overal tegen in verschillende soorten. Uiteraard vindt u in ons assortiment diverse led G4 lampen, zowel met pinnen aan de onderkant als aan de zijkant.

 

MR16 (GU5.3) / MR11 led spots

MR16 led spots komen iets minder voor bij boten en campers maar meer in staande caravans. De led MR11 spot komt des te meer voor. Vooral in campers en caravans worden deze compacte spotjes vaak in een armatuur geplaatst.

 

10-30V led lampen

In ons assortiment vindt u diverse verlichting die zonder stabilisator aangesloten kan worden op uw accu. We hebben bijvoorbeeld een 10-30V lampen met een E14 of E27 fitting maar ook MR11 en MR16 spots waarbij u geen stabilisator meer nodig heeft door de wisselende spanning.

 

Armaturen

Led G4 lampen, MR16 en MR11 spots worden vaak geplaatst in een armatuur in het plafond of aan de wand. Uiteraard vindt u voor deze lamp ook de nodige inbouwarmaturen in ons assortiment.

 

Led strips

Led strips zijn ook geschikt om aan te sluiten op een accu. Hiervoor heeft u wel een geschikte stabilisator nodig. Met een RGB controller kunt u de strip ook nog dimmen en bedienen op afstand. 

 

Navigatie verlichting (B15d)

B15d lampen zijn redelijk nieuw op het gebied van led verlichting. Deze lampen kunnen worden aangesloten op een accu en zijn voornamelijk bedoeld om de navigatieverlichting bij boten te vervangen.

 

Stabilisator

Bij het aansluiten van een 12V of 12V led lamp op een accu heeft u vaak nog een stabilisator nodig. Deze plaatst u tussen de accu en de lamp om er voor te zorgen dat de ingaande spanning stabiel blijft.

led caravan

Dimmen van 12V verlichting

Het dimmen van uw 12V verlichting is goed mogelijk. Hiervoor maakt u gebruik van een 12V dimmer en een dimbare transformator. Dit wordt echter niet aanbevolen bij gebruik van een accu. Door de piekspanningen van de accu heeft u vrijwel altijd een stabilisator nodig wat het dimmen van de verlichting moeilijker maakt.