opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Zwolle krijgt LED lantaarnpalen!

Zwolle krijgt LED lantaarnpalen!

Binnenkort start de gemeente Zwolle met een grote proef om te kijken welke led verlichting er in de toekomst geplaatst gaat worden. De proef vindt plaats in de wijk Oud-Ittersum. Er worden verschillende soorten led straatverlichting getest om te kijken welke het best zijn en wat de bewoners het best bevalt. Voor de zomervakantie wil de gemeente Zwolle een besluit nemen over de verlichting. Na de zomer kan er dan worden gestart met het vervangen van alle straatverlichting door led lampen, een goede zaak volgens ons!

 

De armaturen en masten kunnen blijven.

Omdat het een groot project betreft wordt de verlichting in een paar fasen vervangen door led, in totaal gaat het om maar liefst 24.000 lampen die vervangen worden. Bij de eerste selectie is er vooral gelet om de levensduur van de lampen. Gelukkig kunnen de huidige armaturen en masten wel blijven in de gemeente. Alleen de kop van de lantaarns hoeft vervangen te worden en men kan in Zwolle weer jarenlang genieten van energiezuinige led verlichting.

 

Het vervolg van de proef.

Eind 2013 heeft de gemeenteraad besloten dat alle verlichting vervangen moet worden door led. Na de huidige proef word er in de wijken Voorst en Holtenbroek gestart met een proef en eventueel wordt de verlichting hier gelijk vervangen. In deze wijken staan al 20% van alle lantaarns in de gemeente. De bewoners worden binnenkort ingelicht over de ontwikkelingen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.