opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Naast LED besparen met Zonnepanelen

Naast LED besparen met Zonnepanelen

Begin 2015 hebben alle woningen in Nederland een Energielabel toegekend gekregen vanuit de Overheid. Dit label wordt bepaald aan onder andere het bouwjaar van het huis. Het label is bedoeld om mensen tot het denken te zetten over hoe energiezuinig hun huis is. Het is ook zaak dat mensen daar eens goed over na gaan denken omdat er veel energie verspild wordt. Daarnaast is het ook veel goedkoper om in een huis te wonen met een goed energielabel, dit scheelt namelijk veel in maandelijkse kosten voor GWL.

 

LED verlichting heeft in de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Dat heeft twee redenen. Ten eerste omdat LED veel minder elektriciteit verbruikt en dus veel zuiniger is. Ten tweede omdat de lampen ook langer mee gaan als de oude gloeilampen. In de meeste huizen in Nederland zijn tegenwoordig LED lampen te vinden en de bedoeling is dat zij de volledige gloeilamp markt over gaan nemen.

 

Naast LED lampen, HRR++ ramen en goede isolatie zijn zonnepanelen ook een manier waarop je zuiniger om kunt gaan met fossiele brandstoffen en je kunnen helpen aan een beter energielabel. Buiten dat dit goed is voor de waarden van je huis is het natuurlijk ook erg fijn voor je maandelijkse kosten. Door zonnepanelen te installeren op je dak bespaar je maandelijks op de energierekening.

 

Zonnepanelen produceren de hele dag(als het licht is) energie, ook als je niet thuis bent of gewoon bijna geen elektrische apparaten gebruikt. Maar waar gaat de energie dan heen? De energie die je opwekt maar niet gebruikt wordt via de meterkast terug in het energienetwerk geleid. En deze energie kun je dan bijvoorbeeld ’s avonds als er geen licht meer is gebruiken. De uitgaande en binnenkomende stroom wordt in de meterkast bijgehouden gedurende het hele jaar. Dus als u een flink overschot heeft geproduceerd in de zomer wordt dit verrekend met de winter. Zo bespaard u maandelijks op de energierekening! Heeft u aan het einde van het kalenderjaar nog steeds een overschot geproduceerd? De overige kWh die u heeft geproduceerd kunt u terug verkopen tegen een vergoeding aan uw energieleverancier.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.