opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Wereldprimeur: Wegverlichting A44 vervangen door LED!

Wereldprimeur: Wegverlichting A44 vervangen door LED!

Een heuse wereldprimeur voor Nederland. Langs de A44 in Zuid-Holland wordt maar liefst 7 kilometer snelweg verlicht met led verlichting tegenwoordig. Dit is de eerste complete snelweg in Europa pas die helemaal door led lampen wordt verlicht. Er zijn verschillende redenen voor Rijkswaterstaat om over te stappen op led verlichting. Het belangrijkste is natuurlijk het lagere stroomverbruik. Daarnaast zorgt de led verlichting voor extra veiligheid omdat de lichtkleur een stuk duidelijker is. Bovendien is de led verlichting een stuk milieuvriendelijker omdat de lampen recyclebaar zijn.

 

De helft minder energieverbruik!

Tijdens de pilot die werd gehouden lang de A44 werd er maar liefst de helft van de stroom bespaart. Dit biedt veel perspectief voor de toekomst omdat de A44 in Zuid-Holland natuurlijk maar een klein deel van alle snelwegen is, nog geen 0,05 procent! De terugverdientijd van deze verlichting is wel wat langer dan gebruikelijk, ongeveer 8 jaar. Dit komt voornamelijk door het vele werk en de hoge kwaliteit armaturen die de verschillende partijen moeten aanleveren om dit project te realiseren. De verwachting is dat er in de toekomst nog zuinigere leds komen waardoor het sneller gaat.

 

De andere voordelen van led verlichting.

Naast een enorme besparing op het energieverbruik zijn er nog een aantal voordelen voor Rijkswaterstaat die er voor hebben gezorgd dat de vervanging snel heeft plaatsgevonden. De led lampen geven een koel witte lichtkleur. Dit zorgt voor extra veiligheid op de weg omdat bestuurders elkaar beter kunnen zien. Doordat de levensduur van een led lamp een stuk sneller is zal er naar verwachting ook een stuk minder onderhoud nodig zijn. Daarnaast is led verlichting beter voor het milieu en eenvoudig te vervangen.

 

Bekijk ook het filmpje: https://www.rtlxl.nl/#!/rtl-nieuws-132237/c5305f11-5a75-4f04-8afb-efba048f7f35

 

Bron: https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/plannen_en_projecten/a_wegen/a44/ledverlichting_a44/index.aspx

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.