opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Wat is de lichtsterkte van LED-verlichting?

Wat is de lichtsterkte van LED-verlichting?

In dit artikel ontdekt u op welke manier u de lichtsterkte van LED-verlichting achterhaalt en wat het betekent.


LED-verlichting wordt een steeds populairder alternatief voor halogeen, Tl-verlichting en gloeilampen. Er wordt over allerlei lastige termen gesproken wanneer het over LED-verlichting gaat. In dit artikel bespreken we hoe u de lichtsterkte van LED-verlichting achterhaalt en op basis van welke verschillen u voor een bepaalde lamp kiest.

Lichtsterkte verlichting

De energie die een lamp nodig heeft om een bepaalde lichtsterkte te bereiken wordt uitgedrukt in lumen. Niet voor niets is lumen per Watt dan ook een veelgebruikte aanduiding om de efficiëntie van verlichting aan te geven.

Lichtsterkte LED-verlichting

De lichtsterkte van LED-verlichting wordt uitgedrukt in lumen. Op deze manier kunt u het rendement van een LED-lamp bepalen. Zo kunt u eenvoudig vergelijken met andere soorten verlichting. Om de lichtsterkte in perspectief te plaatsen hebben we ook andere methodes om te verlichten in het overzicht gezet:

  • LED-verlichting : 40 tot 100 lumen per Watt
  • Spaarlamp: 60 lumen per Watt
  • Gloeilamp: 12 tot 15 lumen per Watt
  • TL-lamp: 100 lumen per Watt


Zoals u ziet is een spaarlamp is sommige gevallen energiezuiniger dan de LED-lamp. Afhankelijk van de kwaliteit van uw LED-verlichting kunt u wat betreft de lichtsterkte verschillende cijfers verwachten. LED-verlichting van een relatief lage kwaliteit is dan ook vaak niet zo energiezuinig als de beste spaarlamp. Toch zien we steeds efficiëntere LED-verlichting en verslaat het overgrote deel van LED-verlichting de spaarlamp. Om goed te vergelijken is het belangrijk om per lamp het aantal lumen per Watt te achterhalen.

Lichtsterkte in relatie tot uw ervaring

De lichtsterkte wordt altijd op een andere manier ervaren. Soms ervaart u verlichting met een lagere lichtsterkte als feller dan verlichting met een hogere lichtsterkte. De eenheid lux wordt dan ook gebruikt om de verlichtingssterkte te beschrijven.

Lux geeft aan welk licht een bepaald oppervlakte bereikt, lumen geeft aan welk licht wordt uitgezonden. Lux is een betere manier om de felheid van een lamp te duiden. Tal van slimme technieken maken het mogelijk om meer lux te ervaren met minder lumen. Er wordt gebruik gemaakt van speciale reflectoren en spiegels of het creëren van de ideale verlichtingshoek.

De juiste lichtsterkte voor LED-verlichting

Wanneer u bezig bent met verlichting heeft u waarschijnlijk een bepaald idee over de lichtsterkte die u wilt bereiken. LED-verlichting met een dimmer vormt in dit geval een uitgangspunt. Door met een dimmer te werken kunt u de lichtsterkte zelf bijstellen en de gewenste lichtsterkte bereiken.


Vaak wordt gedacht dat LED-verlichting koud en kil voelt. Gelukkig is dit al lang niet meer zo en maken nieuwe technieken het mogelijk om een warme en sfeervolle tint met LED-verlichting te bereiken.

LED-verlichting van Ledlampenfabriek.nl

Ledlampenfabriek.nl is gespecialiseerd in alles dat met LED-verlichting te maken heeft. U kunt bij Ledlampenfabriek.nl terecht voor inbouwspots, schijnwerpers, dimmers, strips, voeding, panelen, peertjes en lampen. Bij al deze soorten verlichting staat de lichtsterkte van LED-verlichting centraal.

De LED-verlichting van Ledlampenfabriek.nl is van het professionele merk Ledika. Op al deze LED-verlichting wordt minimaal 2 jaar fabrieksgarantie gegeven. Wanneer u vanaf €100,- bestelt is gratis verzending naar Nederland en België mogelijk. Levering vindt altijd snel plaats met PostNL.

Bronnen:
https://green-fox.nl/techinfo/led_verlichting.htm

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lux_(eenheid

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.