opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Kabinet voorziet 35 miljoen euro voor energiebesparende maatregelen VVE

Kabinet voorziet 35 miljoen euro voor energiebesparende maatregelen VVE

Verenigingen van Eigenaren of zogenaamde VVE's gaan via een speciaal fonds dat werd opgericht door het kabinet aanspraak kunnen maken op een bijdrage met als doel het gedeeltelijk financieren van energiebesparende maatregelen. Op deze manier hoopt het kabinet om VVE's te stimuleren in het duurzamer maken van hun gebouwen.

 

Zelfs beperktere investeringen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van led-verlichting komt in aanmerking. Minister van Wonen Stef Blok heeft bekend gemaakt dat het kabinet 35 miljoen euro zal vrijmaken voor het fonds.

 

Koepelorganisatie VVE-Belang

Bovenstaande bekendmaking vond plaats tijdens het jaarcongres van de koepelorganisatie VVE-Belang. Bij de organisatie zijn op moment van schrijven ruim tienduizend VVE's aangesloten. Samen zijn deze goed voor zomaar even 1,2 miljoen appartementen. Volgens Blok is het absoluut noodzakelijk dat huiseigenaren meer gaan doen in de richting van energiebesparing.

 

Daarnaast wil hij tegelijkertijd ook verloedering tegengaan door VVE's te verplichten om jaarlijks geld opzij te zetten voor het onderhoud van hun vastgoed.

 

Bron: https://ledmagazine.nl/nieuws/kabinet-maakt-35-miljoen-euro-vrij-voor-energiebesparende-maatregelen-vve-s.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.