opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Vuuvliegje inspiratie voor betere LED lampen!

Vuuvliegje inspiratie voor betere LED lampen!

Led lampen zijn al een stuk zuiniger dan de traditonele halogeen- en gloeilampen. Toch kan daar nog een schepje bovenop volgens onderzoekers. Veel licht gaat namelijk nog verloren door de structuur van de diode van de led lamp. De onderzoekers hebben daarom een nieuwe manier gevonden om nog meer effect uit het led licht te halen. Belgische onderzoekers zoeker nu naar inspiratie en zijn daarvoor uitgekomen bij de vuurvlieg. Na uitvoerig onderzoek is gebleken dat de structuur van het beestje een vergrotende werking heeft waardoor de lichtopbrengst hoger wordt. Deze techniek kan ook op led lampen worden toegepast volgens de onderzoekers.

 

55% meer licht?

De oppervlakte van het gedeelte wat lichtgeeft bij de vuurvlieg bestaat uit meerdere lagen. Een beetje zoals een dakpannen structuur.De randen van deze lagen zorgen er voor dat het licht gekaatst wordt waardoor de opbrengst hoger wordt. De onderzoekers verwachten dat het toepassen van deze techniek op led lampen voor een opbrengststijging van maar liefst 55% kan leiden. De eerste experimenten zijn inmiddels succesvol afgerong. We houden dit uiteraard in de gaten!

 

Bron: https://www.cobouw.nl/nieuws/e-installatie/2014/06/12/leds-worden-beter-door-vuurvlieg-na-te-bootsen

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.