opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Nieuwe voerbak beschikt over LED-verlichting

Nieuwe voerbak beschikt over LED-verlichting

Het bedrijf MS Schippers heeft bekend gemaakt dat het een voerbak heeft ontwikkeld met LED-verlichting. Tijdens de eerste dagen na het spenen dient de voerbak gedurende 24 uur per dag verlicht te blijven om zo de aandacht van de biggen te kunnen krijgen. Eén van de belangrijkste problemen waar men bij een zeugenhouderij mee te maken krijgt is de speendip die optreedt bij biggen. Wanneer er net na het spenen onvoldoende voedsel wordt opgenomen kan dat namelijk tot darmproblemen leiden.

 

Het voorkomen van de speendip

Tijdens de eerste dagen na het spenen dienen biggen 500 gram voedsel op te nemen. Dat stelt althans Henk van Kuyk van de Heus Voeders. Op basis van de inzending die Van de Heus deed heeft MS Schippers besloten om een prototype te maken van de MS Clickfeeder LED. Deze voederbak beschikt aan de bovenzijde over een ring die wordt verlicht met behulp van LED's. De aanwezigheid van deze ring zorgt er voor dat de voederbak 24 uur per dag verlicht kan blijven waardoor de biggen er automatisch meer aandacht voor zullen hebben. Op deze manier kan het gebruik van medicijnen niet alleen worden beperkt, daarnaast kent een dergelijk initiatief door het gebruik van LED-verlichting een zeer beperkt energieverbruik. 

 

Bron: https://www.pigbusiness.nl/nieuws/1717/nieuwe-voerbak-met-bovenin-led-verlichting

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.