opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

PVDA wil led lampen in alle verkeerstunnels in Nederland

PVDA wil led lampen in alle verkeerstunnels in Nederland

Vorig jaar is de PVDA al begonnen met politieke vragen over de duurzaamheid van verlichting van overheden in Nederland. Nu wil de partij ook alle lampen in verkeerstunnels vervangen door led lampen. Een goed idee vinden wij natuurlijk. Uiteindelijk is de led lamp ook veel goedkoper door de energiebesparing en de reductie in onderhoud en vervanging van de lampen. Aldus partijlid Atje Kuiken van de PVDA. De overheid moet de komende tijd gaan beslissen of alle lampen in de tunnels tegelijk worden vervangen of dat er gewacht meot worden tot de huidige verlichting het begeeft.

 

Nu overstappen

Mevrouw Kuiken vindt het eigenlijk zonde dat de overheid nog niet eerder actie heeft ondernomen om deze oude verlichting te vervangen door led verlichting die op meerdere punten een stuk betere oplossing blijkt te zijn. Als Nederland deze lampen niet zo snel mogelijk gaat vervangen door led wordt er eigenlijk onnodig geld over de boeg gegooid de komende jaren. En dat moeten we niet willen natuurlijk. Dit is het moment om over te stappen op led. Aldus het partijlid.

 

Led lampen als uitgangspunt

Er klinken echter ook wederklanken van mensen die vinden dat de natriumlampen nog prima voldoen en ook redelijk duurzaam zijn. Deze conservatieven vinden dat de verlichting pas vervangen moet worden als deze defect raakt. Daarnaast schijnt er een probleem te zijn met de gelijkmatigheid van het licht volgens sommigen. Wij hebben hier echter nog nooit wat van gemerkt. Door de actie van de PVDA wordt led verlichting in ieder geval één van de uitgangspunten van de verduurzaming van Nederland!

 

Bron: https://www.nu.nl/politiek/3391783/pvda-wil-ledlampen-in-alle-tunnels.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.