opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Triavium ijsbaan uitgerust met 75 dimbare led-armaturen

Triavium ijsbaan uitgerust met 75 dimbare led-armaturen

De verlichting van de populaire ijsbaan Triavium in Nijmegen is behoorlijk op de schop gegaan. De ijsbaan is voorzien van speciale LED-armaturen van Attiva Lichtprojecten. Jelle van Beek van de ijsbaan stelt dat de keuze voor LED-verlichting voor de hand liggend was; "We moesten de mogelijkheid hebben om de sfeer op de ijsbaan aan te passen aan onze doelgroep en daar speelt de verlichting een cruciale rol in".

 

Diverse sferen voor diverse doelgroepen

Wanneer er recreanten op de ijsbaan komen schaatsen wordt er gebruik gemaakt van sterk gedimde verlichting. Dit is bijzonder sfeervol, maar niet zo geschikt voor schaatsverenigingen. Zij voeren hun trainingsrondjes dan ook uit onder het goedkeurend oog van half gedimde LED-armaturen. Worden er wedstrijden gespeeld, dan branden de leds op hun volle 100 procent om een optimale zichtbaarheid te hebben.

 

Beperking van de onderhoudskosten

Tot voor de vervanging door LED-verlichting werd er gebruik gemaakt van 19 jaar oude schijnwerpers. De nieuwe investering was dus nodig en in het kader van energiebesparing was de keuze voor LED-verlichting zeer voor de hand liggend.

 

75 LED-armaturen

De 75 geïnstalleerde LED-armaturen zouden op jaarbasis zomaar goed kunnen zijn voor een besparing van maar liefst 70 procent. Niet alleen de energiekosten zullen hierdoor lager uitvallen, verwacht wordt ook dat de onderhoudskosten behoorlijk zullen verminderen.

 

Bron: https://www.cobouw.nl/nieuws/e-installatie/2014/11/17/75-dimbare-led-armaturen-voor-triavium-ijsbaan

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.