opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Traditionele TL verlichting wordt vervangen door LED!

Traditionele TL verlichting wordt vervangen door LED!

DeltaWonen vervangt in de woongebouwen Spui/Biesbosch de 1000e traditionele tl-verlichting door ledverlichting. Er is hier bewust voor gekozen want de ledverlichting is duurzaam. Dit komt mede door het lage energieverbruik, maar ook door de afvalreductie. Daarnaast is een voordeel de recyclebaarheid en het minder gebruik van materialen en grondstoffen. Kortom, het is een ideale oplossing en daardoor ook duurzaam en beter voor het milieu. Bij DeltaWonen zijn duurzaamheid en respect voor het milieu de kernwaarden.

 

Een grote energiebesparing!

Financieel gezien levert de led verlichting de bewoners ook een voordeel op. Dit wil zeggen dat zij vanaf nu minder servicekosten gaan betalen. Vanaf 2010 is DeltaWonen bezig grootschalig ledverlichting aan te brengen in de woongebouwen. Zij gaan in totaal 9000 tl-lampen vervangen door ledverlichting en dat is een goede keuze en daar zouden andere organisaties ook een voorbeeld aan moeten nemen.

 

Alle lampen worden vervangen door LED!

Er kan al gezegd worden dat in de bergingsgangen van de woongebouwen Spui/Biesbosch in Zwolle al 130 tl-lampen zijn vervangen door ledlampen. Het is in totaal een besparing van 30,26 KW per jaar. Het is een goede keuze want de verlichting brandt hier in totaal 24 uur per dag. Ieder jaar moeten de tl-lampen vervangen worden. Maar momenteel zijn de ledlampen geplaatst en deze gaan tussen de 15 en 20 jaar mee. Dit jaar worden er door DeltaWonen in totaal nog 360 tl-lampen vervangen. Energie besparen is vanaf nu volop mogelijk. De ledlamp verbruikt tweederde minder aan energie dan een traditionele tl-lamp. Daardoor kan er per jaar veel bespaard worden en zeker als het over grote aantallen gaat. Het is dan ook een goed initiatief te noemen van DeltaWonen dat zij zo bezig zijn met de duurzaamheid want de bewoners ervaren ook de voordelen. Zij gaan minder servicekosten betalen en dat is alleen maar plezierig te noemen voor hen.

 

Bron: https://www.weblogzwolle.nl/content/view/37193/55/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.