opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Ook de gemeente Stein over op led!

Ook de gemeente Stein over op led!

Op 26 juni heeft de gemeenteraad van Stein besloten dat men in de tweede helft van 2014 alle straatlantaarns willen vervangen door led verlichting. Nu zitten daar nog de oude lampen in waarvan er inmiddels ook een groot deel defect is. Daarnaast wil de gemeente dat de verlichting duurzamer, milieuvriendelijker en uiteraard zuiniger is. Daarnaast kunnen de onderhoudskosten naar beneden als er minder vaak lampen vervangen hoeven te worden. In totaal worden er meer dan 2000 lampen vervangen uitgestrekt over een periode van een jaar. In totaal bedraagt de investering bijna een miljoen euro maar de gemeente heeft berekend dat er nog meer bespaart wordt!

 

Besparen op de kosten

De gemeente Stein heeft gemerkt dat de ontwikkelingen op het gebied van led verlichting een flinke vlucht hebben genomen en daardom moet Stein nu overstappen. De armaturen zijn ongeveer 30% duurder als de oude maar de voordelen van de verlichting weegt zwaarder. De nieuwe lampen kunnen wel 20 jaar mee gaan! Gemiddeld wordt er elk jaar ongeveer 50.000 euro aan stroom bespaart door het overstappen op led verlichting. Samen met de lagere beheerskosten kan dit prima uit ondanks de hoge investering.

 

Bijdrage aan de doelstelling

De gemeente Stein wil in de toekomst alle verlichting in de gemeente verduurzamen. Concreet betekent dit dat alle lampen in de gemeente de komende jaren cvervangen gaan worden. Deze stap draagt ook bij aan de doelstelling om een duurzame milieuvriendelijke gemeente te worden. Het overstappen op led draagt hier aan bij door lagere CO2 uitstoot en het lage energieverbruik. Goede verlichting moet daarnaast bijdragen aan een goede sfeer in de stad, aldus de gemeente.

 

Bron: https://www.gemeentestein.nl/actueel/nieuws_3847/item/stein-stapt-over-op-led-verlichting_31421.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.