opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Sneller internet door de LIFI lampen technologie!

Sneller internet door de LIFI lampen technologie!

Aan de hand van de lifi-technologie hebben de Britse onderzoekers aan de hand van ledlampen data verzonden met een snelheid van 10 Gbps. Dit is bekend gemaakt door BBC. De onderzoekers hebben die data verzonden door gebruik te maken van de light fidelity technologie. Dit kan vergeleken worden met wifi, alleen dan is het op basis van licht.  In totaal kan een ledlamp per kleur 3,5 Gbps aan data versturen. Maar door gebruik te maken van de kleuren, groen, rood en blauw kan de totale bandbreedte uitkomen op 10 Gbps.

 

Wat doet de ledlamp voor de lifi tochnologie?

Een ledlamp kan erg snel knipperen en verstuurt hierdoor 1-en en 0-en. Dit wordt ook wel een binaire code genoemd, daaruit is data opgebouwd. Deze drie kleuren die in een tandem snel uit en aan gaan kunnen vergeleken worden met een douchekop die meerdere stralen water heeft. Dit wordt gezegd door professor Harald Haas van de Universiteit van Edinburgh. Chinese wetenschappers hebben echter in oktober al een doorbraak gemeld. Zij hebben een ledlamp van een chip voorzien en daardoor kon er data worden verzonden naar vier verschillende computers met een snelheid van 150 Gbps. Maar er zijn nog meer mensen die hiermee bezig zijn. In Duitsland zin de Duitse onderzoekers hier ook mee bezig, zij werken aan een lifi technologie en zij wisten dat in het laboratorium snelheden te behalen zijn van drie Gbps. 

 

Voordelen lifi

Lifi heeft een aantal voordelen, het ondervindt namelijk geen hinder van andere lifi netwerken. Als er naar wifi wordt gekeken dan is dat wel het geval, dit wordt ook een steeds groter probleem. Er is een ononderbroken signaal nodig. Als het lichtsignaal van de ledlamp dan op de een of andere manier wordt geblokkeerd, dan valt het signaal van internet weg.

 

Bron: https://www.nu.nl/internet/3613629/onderzoekers-versturen-data-met-10gbps-via-led-verlichting.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.