opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Sixtijnse Kapel gaat over op LED-verlichting

Sixtijnse Kapel gaat over op LED-verlichting

De beroemde Sixtijnse Kapel in de Italiaanse hoofdstad Rome krijgt een nieuwe lichtinstallatie op basis van LED-technologie. De nieuwe installatie gebruikt 60% minder energie terwijl de lichtopbrengst aanmerkelijk toeneemt.Het bedrijf Osram gaat 7000 LEDs installeren die in de loop van volgend jaar gaan zorgen voor een betere en meer homogene verlichting van alle kunst. Door gebruik te maken van exacte lichtsturing wordt de kapel uniform verlicht op een manier die niet verblindend is voor de bezoekers.

 

LED verlichting in de traditionele armaturen.

Door de armaturen onder de ramen te installeren worden deze aan het zicht onttrokken. Een voordeel van deze aanpak is de nabootsing van het daglicht omdat de LED-lampen een lichtval creëren die daarmee overeenkomt. Een ander voordeel is het goed uitlichten van de kunst terwijl het verouderingsproces van de kostbare kunstschatten wordt afgeremd.

 

De nieuwe LED verlichting is een pilotproject.

Het installeren de innovatieve LED-installatie in de Sixtijnse Kapel is onderdeel van een pilotproject. De pilot wordt gesubsidieerd door de EU in het kader van het Europese subsidieprogramma van informatie en communicatietechnologie genaamd genaamd 'Program on Competiviness and Innovation'.

 

De energiebesparing zichtbaar maken.

Dit programma heeft tot doel om de voordelen van LED-technologie op het terrein van energiebesparing zichtbaar te maken zodat de samenleving sneller overstapt van conventionele verlichting zoals gloeilampen en TL-buizen.

 

Bron: https://www.cobouw.nl/nieuws/e-installatie/2013/12/9/sixtijnse-kapel-krijgt-ledverlichting

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.