opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Rotterdam gaat over op LED verlichting!

Rotterdam gaat over op LED verlichting!

Rotterdam gebruikt vanaf 2014 bij grote vervangingsprojecten in de openbare verlichting alleen nog maar LED lampen. Er is in 2013 ook al veel led verlichting geplaatst. Daarbij kan gedacht worden aan Schiebroek-Noord, daar is de hele wijk voorzien van led verlichting. De portefeuillehouder Chantal Zeegers (o.a. Buitenruimte en Milieu) stelde op 11 deeember de LED-verlichting in Schiebroek-Noord symbolisch in bedrijf. Aan de Groene Hilledijk is dat gedaan door wethouder Alexandra van Huffelen (van Duurzaamheid en Buitenruimte).

 

Dan kan er nog gezegd worden over Schiebroek-Noord dat er in totaal 1100 armaturen zijn vervangen voor nieuwe met LED-verlichting. Daarbij zijn ook nog eens 800 verouderde lichtmasten vervangen. Dit is de eerste keer dat er in Rotterdam een hele wijk in een keer overgaat naar led verlichting. Er is daarbij gekozen voor heldere, op afstand te monitoren en te regelen, energiezuinige LED-verlichting van Philips. Dit zorgt voor een betere kleurherkenning op straat en daarmee draagt het meteen bij aan de sociale veiligheid in de straten en in de gehele wijk.


Een groot verschil in het stroomverbruik!

In totaal verbruikt de led verlichting 50% minder stroom dan de eerdere verlichting. Daarnaast gaat de verlichting nu 100.000 branduren mee. De vorige lampen gingen maar liefst 16.000 branduren mee. Er kan dus gezegd worden dat het duurzamer is en beter want nu gaat de verlichting zes keer langer mee. Bij de Groene Hilledijk, zijn in totaal 80 armaturen vervangen voor exemplaren voorzien van LED-verlichting. Er is een contract afgesloten door de firma Lightwell met het Robedrijf voor het in elkaar zetten van de armaturen. Dit is een goede keuze geweest want mensen kunnen hier nu ook werkervaring opdoen en veel van elkaar leren.

 

Bron: https://www.rotterdamclimateinitiative.nl/nl/nieuws/nieuwsberichten/rotterdam-gaat-over-op-led-verlichting?news_id=2031

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.