opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Oversteekplaatsen voorzien van LED-verlichting

Oversteekplaatsen voorzien van LED-verlichting

De Nederlandse gemeente Edam-Volendam heeft aangekondigd te zijn gestart met een pilot met betrekking tot het verlichten van oversteekplaatsen. Het zou gaan om vier voetgangersoversteekplaatsen die zouden uitgerust worden met LED-verlichting.

 

Flikkerende LED-verlichting

Eén van deze locaties is het wegdek van de Leendert Spaanderlaan. In het asfalt van het wegdek hier werd aan beide kanten van het zebrapad LED-verlichting aangebracht. De LED-verlichting treedt automatisch iedere avond in werking. Door middel van flikkerende verlichting wordt de aandacht van automobilisten gevestigd op het feit dat er zich op die locatie een oversteekplaats bevindt.

 

Verbeterde veiligheid

In eerste instantie werden de oversteekplaatsen voorzien van reflecterende borden, maar om de veiligheid nog verder te verbeteren is ze nu voorzien van LED-verlichting. Mochten de testresultaten goed uitpakken, dan zouden ook andere voetgangersoversteekplaatsen met LED-verlichting worden uitgerust.

 

Bron: https://www.nieuw-volendam.nl/nieuws/item/led-verlichting-bij-oversteekplaatsen

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.