opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Grootschalige ombouw naar ledverlichting in Zwolle

Grootschalige ombouw naar ledverlichting in Zwolle

Wethouder Filip van As geeft aan dat in 2014 en 2015, 5000 lampen in Zwolle zijn omgebouwd naar ledlampen. In 2016 wil de gemeente deze ombouw naar ledverlichting voortzetten. Zwolle is momenteel één van de koplopers op het gebied van duurzame en energiezuinige openbare ledverlichting. Volgens Van As zullen er in 2016 nog ruim 3000 lampen bij komen. Dit zal zorgen voor betere, duurzame en energiezuinige openbare verlichting. Omdat de ombouw naar ledverlichting een grote klus is, gaat de gemeente in gesprek met andere gemeenten in de regio, om de ombouw de komende jaren in hetzelfde tempo voort te zetten.

Openbare verlichting

De openbare verlichting in de gehele wijke Holtenbroek werd vorig jaar al volledig omgebouw naar ledverlichting, waarbij ook de armaturen en de masten zijn vervangen. In totaal zijn er in 2015 meer dan 4000 SOX-lampen met oranje/geel licht vervangen door retrofit ledlampen met wit licht.

Dit jaar wordt de openbare verlichting in de wijk Aa-landen, met uitzondering van enkele delen, vervangen door ledverlichting. Zowel de masten als armaturen worden hierbij volledig vernieuwd. In totaal zullen er in deze wijk ongeveer 1700 straatlantaarns worden opgebouwd naar ledverlichting.

Retrofit ledlampen

Als een armatuur nog gewoon werkt, wordt de bestaande verlichting omgebouwd naar retrofit ledlampen: alleen de lamp wordt dus verwisseld. Dit gebeurd in deze gemeente al vanaf 2014. Dit jaar zal dit ook gedaan worden in de wijken Berkum (900 stuks), Soestweteringlanden (450 stuks) en delen van de Marslanden (200 stuks).

In gebieden waar de verlichting al is omgebouwd, kijkt de gemeente ook naar de ontsluitingswegen, omdat delen hiervan nog niet van LED zijn voorzien. Dit jaar zullen er ongeveer 1500 straatlampen omgebouwd worden naar retrofit ledlampen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.