opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Nieuwe LED verlichting voor Onze Lieve Vrouwen toren!

Nieuwe LED verlichting voor Onze Lieve Vrouwen toren!

Dankzij een crowdfunding actie van Stichting Stralend Middelpunt Nederland is er geld ingezameld om de Onze Lieve Vrouwen toren in Amersfoort te voorzien van zuinige led verlichting. Crowdfunding is een financieringsmethode waarbij veel mensen een klein bedrag investeren. De donaties worden voornamelijk gedaan door mensen die in Amersfoort wonen. Bijna al het geld in inmiddels bij elkaar waardoor de vervanging al begin volgend jaar kan starten. Er is nog slechts 10% benodigd voor de hele investering.

 

Een belangrijk monument

De wethouder voor de duurzaamheid 'Pim van de Berg'  vindt dat de toren het verdient. Het is een monument en kenmerkend symbool voor de stad Amersfoort. Er moet daarom goed gelet worden op verbeteringen die kunnen aangebracht worden om het monument in een goede staat te houden. Door het enorme bedrag van de crowdfunding actie blijkt maar weer hoeveel de mensen uit Amersfoort geven om de toren. Straks kunnen de investeerders trots naar hun investering kijken.

 

Meer dan 100 armaturen met zuinige led verlichting!

Met het nieuwe lichtontwerp gaat de bovenkant van de toren een compleet nieuwe stijl tegemoet. In de winter wil de gemeente al begin met het vervangen van de verlichting. Tegenwoordig wordt de toren nog verlicht door twee enorme schijnwerpers die al meer dan twintig jaar oud zijn en veel stroom verbruiken. Er komt straks een moderne installatie met maar liefst 132 armaturen met led lampen. 

 

Investeer mee!

De investering is nog niet helemaal binnen en dat biedt particulieren en bedrijven de mogelijkheid om ook een bijdrage te leveren. De verwachting is dat de hele crowdfunding actie binnen twee maanden afgelopen is en dat het geld binnen is om te beginnen met het vervangen van de verlichting.

 

Een geslaagde proef!

Uit de proef is gebleken dat de nieuwe led installatie minimaal 40% minder stroom gaat verbruiken. Als er minder armaturen werden gebruikt zou de besparing nog hoger zijn maar de gemeente wil het monument ook mooie belichten natuurlijk. Dit lijkt misschien weinig maar dit kan duizenden euro's schelen op jaarbasis! 

 

Bron: https://www.amersfoort.nl/4/nieuws/Nieuwsoverzicht-Nieuwsberichten/Nieuwsoverzicht-Nieuwsberichten-2014/Nieuwsoverzicht-Nieuwsberichten-2014-Juli/Donaties-maken-nieuwe-verlichting-Onze-Lieve-Vrouwetoren-mogelijk.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.