opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Nederlanders kopen twee keer zoveel LED verlichting!

Nederlanders kopen twee keer zoveel LED verlichting!

De verkoop van led verlichting is in 2013 verdubbeld vergeleken met het jaar daarvoor. Dit is een opmerkelijke hoge stijging volgens deskundigen. De verklaring is te vinden in het feit dat er van spaarlampen nog maar de helft werd verkocht vergeleken met 2012. Deze cijfers zijn afgeleid uit de cijfers van het jaarverslag van Lightrec. Ondanks dat er in totaal minder verlichting werd verkocht in 2013 werd er weer meer verlichting ingezameld door Wecycle.

 

Daling totale verkoop verlichting

Er wordt de afgelopen vier jaar al steeds minder verlichting gekocht door Nederlanders. Vooral de verkoop van spaarlampen en armaturen kreeg een flinke klap. De verkoop van TL blijf de afgelopen jaren gelijk. Volgens Lightrec is de daling in de totale verkoop vooral te wijten aan de economische crisis en het effect daarvan op de bouwsector. Deze daling heeft ook geleid tot een lagere verkoop van Lightrec zelf.

 

Stijging inzameling verlichting 

Lightrec heeft een samenwerking met Wecycle die er voor zorgt dat defecte lampen en armaturen ingezameld en gerecycled worden. In 2013 werd er opnieuw meer verlichting ingezameld door Wecycle. In totaal werd er maar liefst 4 miljoen aan lampen en armaturen ingezameld. Een lichte stijging van 2 procent met het jaar daarvoor. Beide partijen zijn er uiteraard erg blij mee dat er steeds meer word ingezameld. Consumenten lijken steeds bewuster te worden van het nut van recycling.

 

Komende jaren nog meer inzamelen!

Volgens nieuwe Europese richtlijnen wordt er toch nog niet genoeg aan elektronich apparatuur ingezameld in Nederland. er zal in de toekomst jaarlijks het dubbele van nu moeten worden verzameld om aan het quota te voldoen. Lightrec gaat zich daarom meer richten op het inzamelen via bedrijven naar consumenten. Dit gaat naar verwachting een flink stijging opleveren.

 

Bron: https://www.verlichting.nl/nieuws/ledlamp-sterk-in-opkomst.html?contentID=13130

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.