opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Duurzame verlichting voor centrum Musselkanaal

Duurzame verlichting voor centrum Musselkanaal

Op donderdag 20 november 2014 werd het eerste gelijkspanningsnet van Nederland in gebruik genomen. Dit gebeurde door de gemeente Stadskanaal. In het centrum van Musselkanaal werd de openbare verlichting vervangen door speciale LED verlichting en daarvoor wordt gebruik gemaakt van een 2 kilometer lang gelijkspanningsnet dat werd geplaatst door het bedrijf CityTec.

 

44 nieuwe lichtmasten

Alles bij elkaar gezien werden verspreid over het centrum 44 nieuwe lichtmasten geplaatst. Deze lichtmasten zijn gemaakt van PMF en beschikken over LED armaturen van Lightwell en GE lightning. 12 van de lichtmasten zijn voorzien van een huid van zonnepanelen. Bovenop deze huid bevindt zich ook een klein windmolentje. De aanwezigheid van de nieuwe lichtmasten zorgt er voor dat het plein structureel beter wordt verlicht. Het dak van de muziekkapel werd eveneens uitgerust met zonnepanelen. Verder werd er voor gekozen om de verlichting op dynamische wijze te besturen. Dit zorgt er voor dat de verlichting aan- en uitgeschakeld kan worden wanneer men dat wenst, maar daarnaast kunnen ook mogelijke storingen op efficiënte wijze worden verholpen. Wie gebruik wil maken van het sportveld kan een speciale app downloaden waarmee de verlichting indien gewenst kan worden aangeschakeld.

 

Unieke combinatie

De combinatie zoals toegepast in het centrum van Musselkanaal is uniek. Het systeem zoals hier toegepast zorgt er niet alleen voor dat de verlichting duurzamer wordt, daarnaast wordt ze ook aanzienlijk slimmer. Het systeem maakt het bijvoorbeeld mogelijk om iedere lamp individueel te controleren. Zo kunnen ze niet alleen uitgeschakeld, maar ook gedimd worden en dat biedt tal van interessante mogelijkheden. Daarnaast is algemeen bekend dat het gelijkspanningsnet veel minder gevoelig is voor storingen waardoor ook de kans op een mogelijke blackout grotendeels wordt beperkt.

 

Bron: https://www.verlichting.nl/nieuws/centrum-musselkanaal-duurzaam-verlicht.html?contentID=14242

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.