opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Limburg vervangt 7000 lampen door LED

Limburg vervangt 7000 lampen door LED

De provincie Limburg heeft bekend gemaakt dat het verder wil werken aan een duurzamere wegverlichting. Op verschillende plaatsen werd de verlichting reeds aangepast met als doel om de verkeersveiligheid structureel te verhogen. In de praktijk wil dit zeggen dat de provincie dit jaar nog zeker 7000 traditionele lampen zal gaan vervangen door LED verlichting. Het zou niet alleen gaan om de gewone lampen, maar ook lichtmasten en bewegwijzeringsmasten zouden worden vervangen net als verkeersregelinstallaties. De provincie trekt voor het realiseren van deze doelstelling een budget uit van 6 miljoen euro. Gedeputeerde Erik Koppe van Wegen en Verkeersveiligheid laat alvast weten zeer tevreden te zijn met de beslissing.

 

Duurzame vervanging van verlichtingsnetwerk

Om de vooropgestelde energiedoelstellingen van de provincie Limburg te kunnen behalen is het van cruciaal belang om het bestaande verlichtingsnetwerk (gedeeltelijk) te vervangen door een energiezuinigere variant. Om dit te verwezenlijken kiest de provincie er voor om de bestaande traditionele lampen te vervangen door LED-verlichting. Dit brengt niet alleen als voordeel met zich mee dat deze verlichting standaard energiezuiniger is, daarnaast kunnen deze lichten ook gedimd worden waardoor een extra besparing plaats kan vinden.

 

9000 armaturen

Wanneer we kijken naar de aanpassingen die zullen gebeuren aan de verkeersveiligheid en dan in het bijzonder met betrekking tot de stoplichten stellen we vast dat er sprake is van een vervanging van 9000 armaturen of lampen. Reeds 2000 exemplaren werden in het verleden al duurzaam vervangen. De resterende 7000 stuks zouden vanaf nu verspreid over een periode van 10 jaar worden vervangen. Verder werd ook bekend gemaakt dat de provincie er voor heeft gekozen om de resterende ANWB-bewegwijzeringen te vervangen door duurzame varianten.

 

Bron: https://ledmagazine.nl/nieuws/limburg-geeft-groen-licht-voor-vervanging-7.000-traditionele-lampen-langs-wegen-door-led.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.