opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Lichttapijten met geïntegreerde leds!

Lichttapijten met geïntegreerde leds!

Vloerbedekkingsproducent Desso gaat samen met Philips werken aan lichttapijten. In deze tapijten zitten geïntegreerde leds, en dan is led-verlichting op vloerniveau mogelijk. De bedrijven geven aan dat het toepassen van led-verlichting in tapijt voor diverse toepassingen erg nuttig kan zijn. Philips noemt daarbij het aangeven van nooduitgangen en vluchtroutes door middel van leds die in de vloerbedekking zijn verwerkt. Zij geven aan dat firma Desso speciale lichtdoorlatende materialen heeft ontwikkeld. Philips denkt dat de led-tapijten ook gebruikt kunnen worden voor sfeerverlichting in gebouwen.

 

Hoe werkt het?

De informatie die getoond wordt door de leds wordt alleen zichtbaar gemaakt wanneer dat nodig is. De bedrijven gaan nu samen een aantal pilotprojecten starten en de eerste producten gaan testen. Volgend jaar zullen er ook resultaten naar voren komen en dan wordt er een merknaam aan gekoppeld. Het is de bedoeling dat Philips Lighting en Desso op termijn samen de markt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika zullen bedienen met de nieuwe ontdekking, de lichttapijten.

 

Gaan bedrijven hier gebruik van maken?

Of er veel vraag naar is, is nog niet bekend. Maar de bedrijven gaan er vanuit dat er veel mensen zijn die hier gebruik van willen maken. Het is namelijk erg voordelig en led verlichting is toch wel de toekomst. Aan de hand van de eerste testresultaten zal blijken wat de mogelijkheden zijn en daar zijn we erg benieuwd naar! 

 

Bron: https://tweakers.net/nieuws/92670/philips-wil-lichttapijten-met-geintegreerde-leds-op-de-markt-brengen.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.