opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Led spot wint het van halogeen

Led spot wint het van halogeen

Volgens een onderzoek van de Consumentenbond winnen ledspots het in de meeste gevallen van halogeenspot. Er zijn aan het gebruik van ledlampen heel wat interessante voordelen verbonden. Niet alleen zijn deze lampen zuiniger in verbruik, daarnaast gaan ze opvallend langer mee en wijkt de kleur van de verlichting nauwelijks af ten opzichte van de ouderwetse gloeilamp. Uit het onderzoek dient wel te worden geconcludeerd dat halogeenspot over de beste lichtkwaliteit beschikken.

80% minder stroom dan halogeen

Het belangrijkste voordeel van LED-verlichting is het energiezuinige aspect. In vergelijking met halogeen verbruikt LED-verlichting zomaar even 80 procent minder. In vergelijking met de klassieke gloeilamp is de besparing zelfs 85 procent. LED-lampen zijn niet de enige lampen die energiezuiniger zijn, dat geldt eveneens voor de zogenaamde spaarlamp. Aan het gebruik van deze lamp zijn echter verschillende nadelen verbonden. Zo duurt het even vooraleer de lamp vol licht kan geven en daarnaast is hij slecht bestand tegen winterse kou en is er kwik in terug te vinden. De populariteit van halogeenspots is vooral terug te vinden in het feit dat ze mooi kleurecht licht kunnen produceren. Dit licht wordt uitgestraald waardoor het bijvoorbeeld zeer geschikt is om een schilderij mee te verlichten.

Uitgebreide test door Consumentenbond

De test die door de Consumentenbond werd uitgevoerd betrof 33 led- en halogeenspots van 230 Volt en nog eens vier van 12 Volt. Uit het onderzoek kan worden geconcludeerd dat in de eerste categorie de 20 beste lampen allemaal ledspots zijn. Ook in het geval van de 12 Volt-lampen kunnen de halogeenspots de concurrentie met de LED-verlichting duidelijk niet aan. De GP Lighting 069171-LDMEI 7W was de enige ledspot die niet goed uit de test kwam. De beste uit de test was dan weer de Philips Twistline no-dimmable. De MK-HDPO301 ledspot welke te koop wordt aangeboden door Kruidvat kwam als "beste koop" uit de test.

 

Blog: https://www.consumentenbond.nl/actueel/nieuws/2014/ledspot-wint-van-halogeen/ 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.