opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Is LED-verlichting ook toepasbaar in oudere woningen?

Is LED-verlichting ook toepasbaar in oudere woningen?

Is LED-verlichting ook toepasbaar in oudere woningen?

Ontdek in dit artikel meer omtrent de toepasbaarheid van LED-verlichting in oudere woningen.

LED-verlichting is vrij modern, logisch dan ook dat u zich afvraagt of LED-verlichting ook in oudere woningen toepasbaar is. In dit artikel ontdekt u op welke manier u gebruikmaakt van LED-verlichting en aan welke voorwaardes uw woning dient te voldoen om deze techniek optimaal in te zetten. Ook laten we zien op welke manier u sfeer met LED-verlichting behoudt in karakteristieke woningen.
 

LED-verlichting en sfeer

LED-verlichting is volgens veel mensen niet geschikt voor oudere woningen, door het gebrek aan karakter. Zo heeft een gloeilamp of halogeenverlichting vaak een warm-gelige gloed en doet dit vriendelijker aan dan de kille kleur van LED-verlichting. Men vergeet echter dat er de laatste jaren veel innovatie heeft plaatsgevonden. Zo is er tegenwoordig ook sfeer met LED-verlichting te creëren. Houd er echter rekening mee dat dit niet voor alle LED-verlichting geldt. U kunt dit het best vergelijken door op de K-waarde te letten. Kelvin is de leidende meeteenheid. Hoe hoger de waarde, hoe kouder het licht. Kies voor 2500 tot 2800 Kelvin voor extra warm licht en voor maximaal 3500 Kelvin voor normaal warm wit.

LED-verlichting installeren in oudere woning
 

Heeft u een oudere woning en maakt u zich zorgen over de installatie van LED-verlichting? Wij raden u aan om op de volgende zaken te letten wanneer het gaat om de veiligheid:

  • Om te voorkomen dat u onder stroom staat is het belangrijk een geïsoleerde ondergrond te gebruiken. Zo kunt u het risico van onder stroom staan en de gevolgen wanneer dit toch gebeurt beperken.
  • Ontstaat er kortsluiting? Dan wordt de stroom direct onderbroken wanneer u een aardlekschakelaar gebruikt. In oudere woningen wordt niet altijd een aardlekschakelaar gebuikt. Laat een specialist controleren of er gebruik wordt gemaakt van een aardlekschakelaar. Is dit niet het geval? Dan is het voor uw veiligheid belangrijk hier eerst aan te werken.
  • Schakel uw meterkast of de betreffende groep uit wanneer u LED-verlichting installeert. Zo reduceert u het risico om onder stroom te staan, uiteraard dient er bij het inschakelen van uw LED-verlichting een veilige situatie te zijn.

Bent u niet bekend met de risico’s en gevaren? Dan kunt u het best een specialist inschakelen wanneer u een oudere woning van LED-verlichting voorziet. Denk aan een klusjesman of gespecialiseerde elektricien, zo weet u zeker dat de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd.

LED-verlichting bij Ledlampenfabriek.nl aanschaffen

Staat u op het punt om LED-verlichting aan te schaffen? Dan bent u bij Ledlampenfabriek.nl aan het juiste adres. Via onze webwinkel vindt u uitsluitend professionele LED-verlichting van het merk Ledika. Ledika onderscheidt zich door voordelig in aanschaf en tegelijk van hoge kwaliteit te zijn. Op alle LED-verlichting van Ledika zit minimaal 2 jaar fabrieksgarantie.

Als u vanaf €50,- bestelt wordt uw bestelling gratis naar Nederland en België verzonden. Bestelt u voor 19:00? Dan ontvangt u uw bestelling de volgende dag al thuis.

Heeft een oudere woning en vragen omtrent het aanschaffen en installeren van LED-verlichting? Neem dan vrijblijvend contact met Ledlampenfabriek.nl op. Op deze manier ontdekt u direct welke mogelijkheden er zijn en krijgen eventuele zorgen een plaats. 

Bronnen:
https://www.cnet.com/how-to/five-things-to-consider-before-buying-led-bulbs/
https://www.oldhouseweb.com/blog/led-lights-for-historic-houses/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.