opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

LED verlichting langs de provinciale wegen in Friesland!

LED verlichting langs de provinciale wegen in Friesland!

De omgang met openbare verlichting langs provinciale wegen kan volgens de provincie Fryslân bewuster, zij willen alleen verlichten waar dat nodig is en zij willen gaan voor duurzaam verlichten. In september 2013 krijgt een groot deel van de lantaarnpalen in de regio Zuidwest-Fryslân led verlichting. Op een aantal plaatsen zullen ook lantaarnpalen verdwijnen. Ze willen op deze manier besparen op energie en onderhoud. Momenteel staan er ongeveer 5.000 lantaarnpalen langs de provinciale wegen. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk palen worden voorzien van energiezuinige led verlichting. 

 

De LED verlichting gaat drie keer langer mee!

De led verlichting gaat twee tot drie keer langer mee als de huidige verlichting en daarom is het ook een bewuste keuze. Dit houdt ook in dat de kosten voor onderhoud en vervanging veel lager dan de huidige situatie.  Momenteel is de provincie de lantaarnpalen in Zuidwest Fryslân aan het vervangen. Overige delen in de provincie zijn later aan de beurt. Daarbij moet wel gemeld worden dat de verlichting van lopende wegenprojecten, zoals de Centrale As, niet worden meegenomen. De werkzaamheden vinden buiten de spitsuren plaats. Het zal voor een hele verandering zorgen en daarnaast is het veel duurzamer. Het is een goede keuze dat de provincie deze keuze maakt, als we hier allemaal aan werken dan is het snel veel duurzamer en er kan erg veel worden bespaard door over te gaan naar led verlichting. 

 

Bron: https://www.fryslan.nl/verlichting

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.