opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

LED verlichting in opmars!

LED verlichting in opmars!

Veel mensen maken sneller de keuze voor ledverlichting dan gedacht. Uit onderzoek blijkt dat de spaarlampen, de TL buizen en de halogeenverlichting in hoog tempo worden vervangen door ledlampen. Dit is bekend gemaakt door stichting LightRec in het jaarverslag. Zij hebben die gegevens achterhaald aan de hand van verkoopcijfers en ingezamelde oude lampen. In 2012 steeg de verkoop van ledverlichting tot 2,6 miljoen lampen en dat is in totaal een groei met 36,6%.

 

Binnen kantoren worden de TL armaturen vervangen door ledinaire, dit is een armatuur waarin de ledverlichting is geïntegreerd. Vorig jaar werden er 692.000 verkocht. Omgerekend is dat een stijging van 45%. In de zomer van 2012 hebben de lampenproducten gedacht dat het tien jaar zou duren voordat de TL buizen zouden worden vervangen door led.

 

Alle lampen vervangen door LED!

Het zal toch zijn tijd nodig hebben om alle 450 miljoen lampen van de oude generaties in huishoudens te vervangen. In totaal hebben consumenten nog ongeveer 110 miljoen oude gloei- en spaarlampen in de meterkast die opgemaakt gaan worden. Mensen maken namelijk vaak deze eerst op en dan gaan zij de lampen pas vervangen. 

 

Gemeenten gaan ook over op LED verlichting!

Bedrijven en gemeenten maken vanwege de kostenbesparing snel de keuze voor ledverlichting. Het wordt ook gezien als een onderdeel van duurzaamheid. Zij verwachten dan ook dat zij de investeringen snel terug kunnen verdienen als zij besparen op onderhouds- en stroomkosten van straatverlichting. De meeste gemeenten hebben de overstap naar led al gemaakt, de luchthaven Schiphol is hier ook een voorbeeld van. Daar wordt namelijk in totaal ongeveer 60% van de terminals verlicht door ledlampen. Steeds meer gemeenten en consumenten maken de overstap en we zijn ons er allemaal bewust van dat het duurzamer is en dat we hierdoor kosten kunnen besparen. Daarnaast is het beter voor het milieu dus overstappen naar ledverlichting is een goede keuze. 

 

Bron: https://www.nu.nl/economie/3555193/ledverlichting-verrassend-in-opmars.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.