opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Brussels metrostation over op led verlichting!

Brussels metrostation over op led verlichting!

Als onderdeel van een renovatie gaat ook het metrostation van Brussel de komende tijd een transformatie door. Deze renovatieplannen komen weer uit het mobiliteitsplan van de stad wat er voor moeten zorgen dat de mensen zich gemakkelijk kunnen verplaatsen. er is hierbij gelet op de mogelijkheden voor gehandicapten en de mogelijkheden om energie te besparen. Er worden voor de gehandicapten twee superdeluxe liften geplaatst op het station. Voor het besparen van de energie wil Brussel 100% van de verlichting vervangen door duurzame led lampen.

 

De verlichting vervangen

Het oude verlichtingssysteem was al weer meer dan dertig jaar oud en dus nodig aan vervanging toe. Daarnaast was de lichtopbrengst van de oude lampen onvoldoende waardoor sommige plekken niet goed verlicht waren. Sommige passagiers voelden zich hierdoor minder prettig op het station. Met het nieuwe led verlichtingssysteem is de lichtopbrengst verdubbeld. Het stroomverbruik is ovendien gehalveerd waardoor er een enorme besparing behaald wordt. De armaturen zijn bovendien automatisch dimbaar. Als het station niet in gebruik is dimmen de lichten tot 70% wat zorgt voor extra besparing van de stroom. 

 

Nu de rest nog

De passagier op het metrostation zijn erg tevreden over de nieuwe verlichting. Er moet echter nog meer gebeuren om de renovatie rond te maken. Ook de directe omgeving wordt aangepakt om er voor te zorgen dat passagiers het station op een snelle maar toch veilige manier kunnen bereiken. De gemeente is zeer trots op het eerst metrostation in Belgie met led verlichting.

 

Bron: https://www.schreder.com/nls-nl/Nieuws/Pages/Energy-efficient-lighting-solution-improves-safety-and-well-being-for-passengers-at-Brussels-metro-station.aspx

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.