opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Led lampen worden nog efficiënter!

Led lampen worden nog efficiënter!

De verkoop van gloeilampen is inmiddels al meer dan een jaar gestopt. Omdat deze lampen energievervuilend waren en veel te veel stroom verbruik zijn ze verbannen van de Nederlandse markt. Vanaf begin 2016 komt er ook nog eens een verbod op gloeilampen met een vermogen van meer dan 10W. De verwachting is dat er dan nog meer mensen gaan overstappen op zuinige led verlichting. Onderzoekers zijn daarom volop bezig om nog beter ledjes te maken.

 

Het marktaandeel van LED verlichting

Volgens Duitse onderzoekers van het Franhofer institut gaat de led lamp vanaf 2016 nog een klein stukje marktaandeel winnen. Tot en met 2016 zal led verlichting al 90% van de verlichtingsmarkt zijn. Vooral de handige retrofit lampen zullen de komende jaren in veel huishoudens geplaatst gaan worden. 

 

De voordelen van LED verlichting

De opkomst van led verlichting komt natuurlijk vooral door een paar grote voordelen waar we gewoon niet om heen kunnen. Het grootste voordeel van de led lamp is natuurlijk het lage stroomverbruik. Een led lamp verbruikt al gauw 90% minder stroom dan een traditionele lamp waardoor u enorm kunt besparen. Daarnaast is de levensduur een stuk langer. Waart een halogeen of gloeilamp na een jaar al stuk gaat, gaat de led lamp tot wel tien jaar mee in sommige gevallen. Daarnaast zijn er nog kleinere voordelen zoals de lage warmte afgift en het feit dat de led lamp voor een groot deel recyclebaar is. 

 

Led lamp en de besturing.

De meest moderne led lampen hebben tegenwoordig een interne besturing. Deze lampen bestaan dus eigenlijk uit een LED (de lichtbron) en de besturing waardoor de lamp kan werken. Met name in de elektronische besturing kan de led lampen nog grote stappen maken volgens de Duitse onderzoekers. De besturing kan namelijk warm worden af en toe waardoor de led lamp vanzelf minder worden. Als de besturing niet warm wordt en gewoon blijft werken dan kan de led lamp nog veel langer mee gaan volgens de onderzoekers.

 

De led lamp beter maken.

Volgens de onderzoekers kan de led lamp nog een stuk beter gemaakt worden door het gebruik van een ander soort elektronica. Met name andere transistoren. Hierdoor zouden de lampen niet meer warm moeten worden en worden alle onderdeeltjes een stuk kleiner waardoor er ruimte is om meer leds te plaatsen! De precieze technische uitleg kun je vinden via de onderstaande link.

 

Bron: https://www.cobouw.nl/nieuws/e-installatie/2014/03/11/ledlamp-efficienter-met-nieuw-halfgeleidermateriaal 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.