opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

De LED lamp is de opvolger van de gloeilamp!

De LED lamp is de opvolger van de gloeilamp!

De gloeilampen zijn nu ruim een jaar geleden uit de schappen gehaald. Momenteel lijkt het er op dat weinig mensen deze lampen missen. Er zijn nu veel zuinigere lampen op de markt gebracht en daar geven steeds meer mensen duidelijk de voorkeur aan. Stichting LightRec heeft hier onderzoek naar gedaan en daaruit blijkt dat ruim tweederde van de consumenten het niet erg vindt dat de gloeilamp niet meer verkrijgbaar is. Er zijn altijd nog een aantal mensen die een paar gloeilampen achter de hand hebben gehouden, dit zijn er gemiddeld vijf per huishouden. Ouderen hebben meerdere lampen op voorraad, gemiddeld 7,5 gloeilamp. 

 

Alternatief voor de gloeilamp!

Voorheen werd gedacht dat de spaarlamp het alternatief zou worden voor de gloeilamp, maar nu denkt men dat het de LED verlichting gaat worden. Vanwege de vele voordelen is led verlichting toch een beter alternatief gebleken. De spaarlamp gaat toch iets minder lang mee en is slechter voor het milieu.

 

Wat is LightRec?

De organisatie die namens de producenten en importeurs opdrachtgever is voor de inzameling en recycling van energiezuinige verlichting door Wecycle is LightRec. Er is uit onderzoek gebleken dat meer dan 90% van de energiezuinige verlichting gerecycled kan worden. Consumenten zouden zich hier bewust van moeten zijn en die keuze moeten maken. Steeds meer mensen worden zich er ook van bewust dat het belangrijk is dat we met zijn allen aan het milieu denken. De uitkomsten uit het onderzoek zijn dan ook niet heel opmerkelijk, maar het is wel goed om te merken dat zoveel mensen de gloeilamp niet missen. We leven allemaal milieubewuster en dat is alleen maar positief te noemen.  

 

Verder onderzoek..

Goos Marketing Research heeft onderzoek gedaan in opdracht van Stichting LightRec naar het gebruik en afdanken van verlichting. Er is een CBS-representatieve steekproef gehouden onder 516 respondenten. Lees het volledige nieuwsbericht via de link hieronder.


Bron: https://www.cobouw.nl/nieuws/e-installatie/2013/09/03/led-opvolger-van-gloeilamp

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.