opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Levensduur van LED verlichting in de praktijk

Levensduur van LED verlichting in de praktijk

LED verlichting wordt steeds populairder. Ten eerste omdat het minder stroom verbruikt, ten tweede door de mogelijkheden en toepassingen, maar vooral vanwege de lange levensduur. Veel verlichting wordt dan ook met LEDjes gemaakt.

 

Verkeerslichten met LED

Zo is het u wellicht ook al opgevallen dat verkeerslichten ook steeds vaker met LED verlicht worden. Echter, is niet iedereen hierover te spreken. De drie kleuren in het verkeerlicht bestaan elk uit ongeveer driehonderd LED lampjes. Maar sommige lampjes begeven het op den duur, waardoor er een vreemd patroon aan lampjes lijkt te schijnen. Bovendien wordt het dan een stuk minder zichtbaar. Meerdere lampen zijn vervangen binnen de vijf jaar garantie en de positieve kanten van LED verlichting lijken een verkooppraatje.

 

LED en technologie

Toch lijken er verschillende argumentaties te zijn die de benadeelde verkeerslichten ophelderen. LED lampen produceren warmte en deze afvalwarmte moet ergens naar toe. Zo zit er bijvoorbeeld een lensje met siliconen op een aluminium plaatje, of zijn de metalen aansluitdraden waar de warmte doorheen wordt geleid, ingesmolten in hard plastic. Als deze warmtegeleiding goed functioneert, zal de LED lamp en veel langer leven bestemd zijn.

 

Temperatuur en LED

Nog een grote invloed op een LED lamp is de omgevingstemperatuur. Een hele goede plaats voor LED is in koelkasten of vrieskasten, aangezien de LED het beste functioneert in de kou. Terugkomend op de verkeerslichten: De LED lampen hiervan worden blootgesteld aan alle natuurelementen, van vrieskou tot zonnige dagen. Dit resulteert in een mindere geleiding van afvalwarmte waardoor er een breuk in de aansluitdraden komt. Bij tafellampen is bijvoorbeeld ook van belang omdat de lampen hierin niet te warm mogen worden.

 

LED spanning

Tevens heeft de spanning een grote invloed: De mate van vermogen van de LED lamp. Verkeerslichten moeten fel branden, dus er komt veel spanning op de LED te staan. De situatie is niet te vergelijken met een LED lamp thuis.

 

LED verlichting blijft geschikt

Alle factoren die invloed hebben op de levensduur van de LED lamp, blijven onderzocht en ontwikkeld worden. Iedere keer zorgt de technologie voor een betere, nieuwere versie. En LED verlichting thuis: Deze lampjes hoeven meestal niet zo fel te schijnen, staan niet zo vaak aan en hebben een perfecte omgeving waardoor de LED verlichting best een heel mensenleven mee kan gaan.

 

Bron: https://www.volkskrant.nl/archief/leds-voelen-zich-lekkerder-in-de-koelkast-dan-in-het-verkeerslicht~a2428853/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.