opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Wat verbindt een dakkapel met een ledlamp?

Wat verbindt een dakkapel met een ledlamp?

Als we de grootste Nederlandse nieuwsinstanties moeten geloven, dan trekt de economie nog steeds aan, de bouw niet uitgezonderd. Er worden steeds meer huizen gebouwd en verbouwd, dat laatste is ook te zien aan het aantal nieuwe dakkapellen. Nog steeds kunnen veel dakkapelbouwers het werk niet aan. In dit blogartikel op ledlampenfabriek.nl leggen we kort het principe van een dakkapel uit, waarom er veel voor wordt gekozen en wat het verband is tussen een ledlamp en een dakkapel.

Waarom een dakkapel plaatsen?

De gemiddelde Nederlander weet wel wat een dakkapel is, maar voor degenen die er nog nooit van gehoord hebben volgt nu een korte uitleg. Een dakkapel is een rechthoekig bouwwerk dat wordt geplaatst op een schuindak. Het heeft twee zijwanden, een dak en doorgaans een kozijn. Ze kunnen zowel tijdens de bouw van een huis worden geplaatst als ook achteraf, dit laatste komt steeds vaker voor. Het is een investering van enkele duizenden euro’s, maar de meeste mensen vinden het meer dan de moeite waard om aan een dakkapel het geld te besteden.

Een dakkapel heeft twee positieve effecten. Op de eerste plaats zorgt het bouwwerk voor meer ruimte op de zolder, want het schuine dak verdwijnt. Daarnaast verbetert een dakkapel de daglichttoetreding. Een goedkopere oplossing zou een dakraam zijn, maar deze zorgt niet voor ruimtewinst. De meeste kapellen kunnen zonder vergunning worden geplaatst, toestemming aan de gemeente hoeft dus niet te worden gevraagd. Op voorwaarde dat de dakkapel op de achtergevel komt en voldoet aan de sneltoetscriteria. De criteria/regels kunt u vinden op www.dakkapel-web.nl/dakkapel-vergunning/.

Inbouwspots en inbouwarmaturen

Wat is het verband tussen een ledlamp en een dakkapel? Veel mensen die een dakkapel plaatsen laten in het plafond inbouwspots maken of inbouwarmaturen. Een beetje handige klusser doet dit zelf, maar ook de dakkapelspecialist kan dit voor u doen. Inbouwspots en – armaturen kosten niet heel erg veel, het kost alleen wat tijd om ze mooi te integreren in het plafond van de dakkapel. Wat het kost om een dakkapel te laten plaatsen met bijvoorbeeld inbouwspots kunt u vinden op www.dakkapel-web.nl. De prijzen van inbouwspots en inbouwarmaturen vindt u op deze website.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.