opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Geleidelijke invoering van led-verlichting in Aalsmeer

Geleidelijke invoering van led-verlichting in Aalsmeer

Uit het verlichtingsplan Aalsmeer 2015-2019 valt af te leiden dat de gemeente bij vervanging van de huidige verlichting resoluut zal kiezen voor led-verlichting. In het verlichtingsplan zijn regionaal afgestemde uitgangspunten terug te vinden die betrekking hebben tot de openbare verlichting.

 

Financiële- en milieuvoordelen

Reeds verschillende jaren voeren de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn gezamenlijk het dagelijks onderhoud uit. Het gezamenlijk beheer zal nu niet alleen verder worden uitgebreid, daarnaast haken ook de gemeenten Ouder-Amstel en Diemen aan. Deze beslissingen brengen niet alleen de nodige financiële, maar ook milieu gerelateerde voordelen met zich mee. Tussen de verschillende gemeenten wordt op vandaag eveneens gekeken naar de mogelijkheden om de doelstelling om Energie Neutraal te zijn tegen het jaar 2040 te kunnen behalen. De eerste stap in de richting van het behalen van deze doelstelling wordt gezet door verspreid over een periode van vijf jaar bij renovatieprojecten gebruik te maken van led-verlichting. Daarnaast zou ook zoveel als mogelijk de optie om te dimmen worden toegepast.

 

Redelijk efficiënte openbare verlichting

De openbare verlichting die momenteel in Aalsmeer is terug te vinden is volgens de gemeente relatief efficiënt. Daarnaast is ze ook nog eens vrij jong en beschikt ze over een duurzaam karakter. Een volledige omschakeling naar led-verlichting die meteen zou worden doorgevoerd is dan ook niet aan de orde. Dit zou zorgen voor kapitaalvernietiging en dat wil men koste wat het kost voorkomen. Omwille van deze reden zal de bestaande verlichting dan ook pas aan het einde van diens levensduur worden vervangen door led-verlichting.

 

Bron: https://ledmagazine.nl/nieuws/gemeente-aalsmeer-kiest-voor-geleidelijke-invoering-led-verlichting.html 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.