opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Nieuwe kansen voor leveranciers van LED-verlichting

Nieuwe kansen voor leveranciers van LED-verlichting

België biedt leveranciers van LED-verlichting hedendaags heel wat nieuwe, interessante mogelijkheden. Niet alleen vanuit het oogpunt van bezuinigingen, maar ook met het oog op mogelijke stroomstoringen kiezen steeds meer openbare ruimtes er voor om over te stappen op LED-verlichting. Deze keuze is doelbewust, want LED-verlichting kenmerkt zich door lage gebruikskosten in combinatie met een uitstekende levensduur. Tal van Nederlandse bedrijven die hun diensten aanbieden binnen de LED-sector verdienen hun geld voor een niet onbelangrijk deel over de grens. Ze worden daarbij gesteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Bedrijven kunnen hiervoor informatie inwinnen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier krijgen ze informatie over internationale afzetmarkten alsook over financiering en investeringsmogelijkheden.

 

Aandacht voor zuinigere lichttechnologieën

In België wordt op verschillende niveaus aandacht besteed aan het toepassen van zuinigere verlichting. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de gewesten die verantwoordelijk zijn voor de gewestwegen, maar daarnaast is de interesse in duurzamere verlichting ook bij steden en gemeenten gewekt. Zij kunnen op deze manier de verlichting in hun eigen regio veel doeltreffender en zuiniger maken.

 

Reeds genomen inspanningen

In België zijn er reeds verschillende projecten verwezenlijkt waarbij het toepassen van LED-verlichting centraal stond en er staan er nog heel wat op de planning. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Waalse gemeenten die voor eind 2018 alle huidige verlichting vervangen moeten hebben door LED-verlichting. Het was het Waalse Viroinvalle die hiervoor de trend zette door er voor te kiezen om alle openbare ruimtes in het dorp te voorzien van LED-verlichting. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat hedendaags in Wallonië nog steeds nood is aan 60.000 LED-lampen. In Brussel zouden dat er 78.33 moeten zijn.

 

Situatie in Vlaanderen

De lichtvisie die in Vlaanderen werd gepresenteerd stelt dat de gewestwegen uitsluitend moeten worden verlicht op plaatsen waar dat echt vereist is. In dit gegeven schuilen enorm veel kansen voor de LED-industrie. Daar komt verder bij dat er ook op lokaal niveau in Vlaanderen heel wat actie wordt ondernomen. Een mooi voorbeeld daarvan is de straatverlichting in het dorp Sint-Genesius-Rode. Daar brandt de straatverlichting automatisch feller wanneer er iemand langs komt gereden. Daarnaast wordt er op moment van schrijven een proefproject gedraaid met snelwegverlichting.

 

Bron: https://www.openbareverlichting.nl/2015/01/kansen-leveranciers-van-led-verlichting-in-belgie/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.